Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Hade inte vunnit på två år - bröt sviten

Publicerad

Brynäs har utklassat Luleå tre gånger tidigare under säsongen.

Men i kväll kom Luleå att bryta sin dystra svit på två år utan vinst mot Brynäs.

– Skönt att vi fick vinna mot Brynäs. Vi har haft det tungt mot dem, säger tvåmålsskytten Einar Emanuelsson i C More.

1-4, 0-6, 1-6. Så har Luleås förlustsiffror tillskrivits under säsongens tidigare tre möten med Brynäs - som utvecklat sig till ett mardrömsmotstånd för norrbottningarna.

Inför kvällens match hade Luleå nämligen inte besegrat Brynäs sedan den 30 januari 2016. Men i kväll bröts den dystra sviten efter 3-2 på hemmaplan. 

Stor segerorganisatör blev Einar Emanuelsson som sköt två mål.

– Skönt att vi fick vinna mot Brynäs. Vi har haft det tungt mot dem, säger han och fortsätter om sina matchavgörande insatser:

– Jättekul att få göra mål, och två dessutom. 

Brynäs fjärde raka förlust: "Ta en match i taget"

För Brynäs är det desto tyngre just nu.

För fjärde matchen i följd lämnade de isen för att skruda om från sina hockeyutrustningar med en förlust med sig från isen och på grund av det så rasar också laget i tabellen där man nu är hela tolv poäng upp till kvartsfinalplats.

Efter matchen var lagkaptenen Jacob Blomqvist ändå nöjd med insatsen:

– Inställningsmässigt är det bra, vi krigar och kämpar. Sen är det en match med mycket chanser åt båda håll. Vi har många lägen att göra fler mål på, säger han i C More.

Med nio matcher kvar att spela måste Brynäs nu plocka hem ett stort antal segrar för att slippa spela åttondelsfinal - något Blomqvist är medveten om.

– Vi måste ta en match i taget, antingen blir det åttondelsfinal eller kvartsfinal. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag