Foto: Valeriano Di Domenico / Eq ImagesFoto: Valeriano Di Domenico / Eq Images
 Foto: Valeriano Di Domenico / Eq Images
Foto: Joel MarklundFoto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Gustafsson bekräftar intresse från HV 71

Publicerad

HV 71 är på jakt efter en ny tränare.

Nu avslöjar den tidigare Tre Kronor-förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson att han funnits med på klubbens lista över tänkbara namn.

– Klart att det skulle vara ett jäkligt intressant jobb, säger Gustafsson till Hockeysverige.se.

I maj meddelade HV 71 att de sparkar huvudtränaren Andreas Johansson. Avskedet kantades av ett antal dramatiska rykten, bland annat skulle lagets spelare ha skrivit ett brev till styrelsen där de krävde Johanssons avsked. Ett brev som senare ska ha eldats upp.

Klubben väntas presentera en tränare inom den närmaste tiden. Johan Hult, sportchefen, har tidigare sagt att en fullständig ledarstab kommer att vara på plats den 27 juli.

Ett flertal namn har tagits upp i diskussionerna om vem som kan komma att ta över tränarjobbet i klubben, och nu menar Bengt-Åke Gustafsson att har varit ett aktuellt namn för HV 71.

– Jag har inte pratat med HV 71 alls utan det var min agent som hade den kontakten tidigt. Jag var väl med på listan, om man säger så. Det är allt jag vet om, säger den tidigare förbundskaptenen för Tre Kronor till Hockeysverige.se.

"Känns lite väl sent"

Gustafsson, som 2006 förde Sverige till både OS- och VM-guld, säger dock att han inte tror att ett tränarjobb i HV 71 inte kommer att bli aktuellt.

– Klart att det skulle vara ett jäkligt intressant jobb, men som det är just nu känns det mest konstigt att HV 71 inte kommit till skott eftersom jag kan tänka mig att man går på is om bara någon vecka. Det är en speciell situation.

57-åringen tror heller inte att han kommer göra klart med någon annan klubb vad det gäller ett tränarjobb.

– Nu känns det som att det är lite väl sent och jag tror inte att det kommer finnas några tränarjobb innan november. Det brukar alltid vara några klubbar som har problem lite här och där då, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag