Här knuffar Backlund omkull Johan Alcén – redan innan matchen Foto: C MoreHär knuffar Backlund omkull Johan Alcén – redan innan matchen Foto: C More
Här knuffar Backlund omkull Johan Alcén – redan innan matchen Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Gurgel mellan flera spelare inför finalen

Publicerad

Det är heta känslor inför den tredje finalmatchen mellan HV 71 och Brynäs.

På uppvärmningen började flera spelare från de båda lagen att bråka vid mittlinjen.

– Det är löjligt, har de inte bättre saker för sig än att vakta linjen, säger Alcén till C More.

1-1 i matcher och temperaturen håller på att höjas i SM-finalen i ishockey.

Det blev tydligt redan på uppvärmningen i Kinnarps arena på torsdagen.

Allt började med att HV:s Andreas Borgman knuffade till Brynäs Johan Alcén, något Kristofer Berglund även gjorde. Sen började flera spelare bråka vid mittlinjen.

– Du ser att jag ler, för det är de här känslorna vi vill ha, säger C More:s expert Sanny Lindström.

– Det man bråkar om är vem som åker över den här röda linjen (mittlinjen). Så det uppstår tumult där 10-12 spelare från båda lagen är med.

"En härlig profil!"

Programledaren Tommy Åström menar det inte är någon tillfällighet att HV-spelarna ger sig på just Alcén, då han enligt Åström verbalt sett är en nagel i ögat på sina motståndare under matcherna.

– Han är en härlig profil. Och det verkar som att han har kommit in under skinnet på HV-spelarna som bryr sig om honom i stället för att åka därifrån, säger Lindström.

Efter den första perioden fick två av huvudpersonerna från skärmytslingen, Berglund och Alcén, frågor om uppvärmningsbråket i C More.

Berglund var fåordig:

– Jag vet inte. Det är mer en reaktion när jag åker mot honom, säger han om sin knuff.

"Det känns löjligt bara"

Alcén var desto mer frispråkig.

– Det är ju löjligt, har de inte bättre saker för sig än att vakta linjen på uppvärmningen? Jag vet inte, det känns löjligt bara, säger han.

C More: Har du kommit in under skinnet på motståndarna?

– Det är tydligt bevis att jag har det om de kollar på mig på uppvärmningen och måste göra såna saker. Om de kollar vår fjärdefemma och lägger kraft och energi på såna saker är mycket vunnet.

Matchen pågår.

 

Se dagens SM-final mellan HV 71 och Brynäs – länk till extern sida

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag