HV:s miljonregn efter SM-guldet

Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HV 71 mår bra just nu. 

Nu har de nyblivna SM-mästarna bekräftat att man har gått med vinst med 15,5 miljoner kronor.

– Vi var framgångsrika i slutspelet vilket naturligtvis är en stor del, men också att organisationen jobbat hårt med en kostnadsmedvetenhet, säger klubbdirektör Agne Bengtsson till klubbens hemsida. 

Det var inte många experter som hade HV 71 som guldfavoriter inför SHL-säsongen. Men efter en tät finalserie mot Brynäs stod Jönköpingslaget till slut där som svenska mästare.

Och nu har klubben meddelat att det ser ljust ut även på den ekonomiska fronten. På sin hemsida har HV 71 berättat att deras årsredovisning avslöjat klubbens intäkter ökade från 141 miljoner kronor 2015/16 till 167 miljoner kronor 2016/17. Det totala överskottet blir 15,5 miljoner kronor före skatt.

– Det är flera orsaker till det positiva resultatet. Vi var framgångsrika i slutspelet vilket naturligtvis är en stor del, men också att organisationen jobbat hårt med en kostnadsmedvetenhet, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

– På förra årsmötet presenterade vi en budget med ett positivt resultat baserat på spel i grundserien. När vi nu summerat resultatet efter grundserien kan vi glädjande se ett överskott på 4 mkr.

Nu sitter HV på ett eget kapital på ungefär 40 miljoner kronor. 

– Ett starkt eget kapital ger oss möjlighet att fortsätta utvecklingen av föreningen och Kinnarps Arena, säger Agne Bengtsson.