Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten till Färjestad

Foto: PETTER ARVIDSON
Foto: STEFAN PERSSON

Christoffer Törngren är nybliven guldhjälte med HV 71.

Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Färjestad.

– Jag vill ha ett miljöombyte, säger Törngren i ett pressmeddelande. 

Redan i februari rapporterade SportExpressens bloggare Mr Madhawk att Färjestads intresserade av Christoffer Törngren. Dennes kontraktsförhandlingar med HV 71 hade strandat – och nu har FBK bekräftat prestigevärvningen på sin hemsida. 

– Jag har haft fyra fina år i HV och att man fick vara med och vinna ett SM-guld var ju såklart jättehäftigt. Jag känner dock att jag vill ha ett miljöombyte för att ta nästa steg i utvecklingen och tycker att allt det nya som händer i Färjestad känns spännande. Det ska bli kul att få vara en del av det, säger Törngren till Färjestads hemsida. 

Törngren klar för FBK

Törngren har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBK. 

– Fart är ju det som gäller i hockeyn i stort nu. Det är därför vi har värvat de spelare vi gjort och det är därför Christoffer kommer att passa in perfekt hos oss. Killen är ung och jag ser en blivande landslagsspelare i honom, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Senast en spelare gjorde den "förbjudna" flytten mellan HV och Färjestad var när Fredrik Pettersson-Wentzel lämnade FBK. 

– Jag har pratat med lite HV-fans efter att ryktet kom ut, men det finns inga hard feelings från de jag pratat med. Rivaliteten ger bara lite extra krydda på det hela, säger Törngren.