Simon Önerud Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSENSimon Önerud Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN
Simon Önerud Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNFoto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
 Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Guldhjälten lämnar SHL – med åtta andra

Publicerad

Åtta dagar har gått sedan HV 71:s SM-guld.

Nu står det klart att nio spelare lämnar klubben.

Bland annat guldhjälten Simon Önerud som lämnar för KHL.

– Jag är väldigt tacksam för att HV 71 ger mig chansen att prova på KHL, säger han till klubbens hemsida.

HV 71 hade inte vunnit SM-guld sedan 2010 - och var inte ett av de favorittippade lagen inför säsongen.

Men laget kom att vara säsongens största positiva överraskning. I grundserien var man med i kampen om förstaplatsen ända in i kaklet, och i slutspelet visade det sig att HV 71 var det starkaste laget då man i den sjunde och avgörande matchen knep det där efterlängtade guldet.

Simon Önerud stod för målet som skickade hela Jönköping i glädjeyra då han i förlängningen styrde in pucken i mål framspelad av Martin Thörnberg - och efter det förärades Önerud med priset som slutspelets bästa spelare.

Nu står det klart att han lämnar HV 71 för nya äventyr i KHL.

– Simon har uttryckt en önskan om att prova på spel i KHL och vi kommer inte stå i vägen för det. Det kontrakt vi hade med Simon bryts i och med att han köps loss. Vi önskar Simon stort lycka till och hoppas att en dag i framtiden är tillbaka i Kinnarps arena som HV-spelare, säger Johan Hult på klubbens hemsida.

Öppnar för återkomst till HV 71 om några år

Simon Önerud återvände till moderklubben inför säsongen 15/16 och har sedan dess varit en av lagets pålitligaste spelare. På 116 matcher har 28-åringen gjort 73 poäng, och framför allt i år har han vuxit ut till en av SHL:s främsta spelare.

Nu lämnar han Sverige för första gången i karriären, men öppnar för en comeback om några år.

– Jag är väldigt tacksam för att HV 71 ger mig chansen att prova på KHL, med den utmaningen som det medför och jag hoppas att jag kommer tillbaka hem till HV 71 om inte allt för lång tid.

Totalt nio spelare lämnar klubben

Utöver guldhjälten Önerud så står det också klart att åtta andra spelare lämnar HV 71 efter guldet. Lias Andersson, som tidigare ryktats till Frölunda, lämnar klubben tillsammans med Chris Abbott, Teemu Laine, Niklas Hansson, Adam Almquist, Erik Christensen, Christoffer Törngren och Pär Arlbrandt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag