Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldhjälten lämnar SHL – med åtta andra

Simon Önerud Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Åtta dagar har gått sedan HV 71:s SM-guld.

Nu står det klart att nio spelare lämnar klubben.

Bland annat guldhjälten Simon Önerud som lämnar för KHL.

– Jag är väldigt tacksam för att HV 71 ger mig chansen att prova på KHL, säger han till klubbens hemsida.

HV 71 hade inte vunnit SM-guld sedan 2010 - och var inte ett av de favorittippade lagen inför säsongen.

Men laget kom att vara säsongens största positiva överraskning. I grundserien var man med i kampen om förstaplatsen ända in i kaklet, och i slutspelet visade det sig att HV 71 var det starkaste laget då man i den sjunde och avgörande matchen knep det där efterlängtade guldet.

Simon Önerud stod för målet som skickade hela Jönköping i glädjeyra då han i förlängningen styrde in pucken i mål framspelad av Martin Thörnberg - och efter det förärades Önerud med priset som slutspelets bästa spelare.

Nu står det klart att han lämnar HV 71 för nya äventyr i KHL.

– Simon har uttryckt en önskan om att prova på spel i KHL och vi kommer inte stå i vägen för det. Det kontrakt vi hade med Simon bryts i och med att han köps loss. Vi önskar Simon stort lycka till och hoppas att en dag i framtiden är tillbaka i Kinnarps arena som HV-spelare, säger Johan Hult på klubbens hemsida.

Öppnar för återkomst till HV 71 om några år

Simon Önerud återvände till moderklubben inför säsongen 15/16 och har sedan dess varit en av lagets pålitligaste spelare. På 116 matcher har 28-åringen gjort 73 poäng, och framför allt i år har han vuxit ut till en av SHL:s främsta spelare.

Nu lämnar han Sverige för första gången i karriären, men öppnar för en comeback om några år.

– Jag är väldigt tacksam för att HV 71 ger mig chansen att prova på KHL, med den utmaningen som det medför och jag hoppas att jag kommer tillbaka hem till HV 71 om inte allt för lång tid.

Totalt nio spelare lämnar klubben

Utöver guldhjälten Önerud så står det också klart att åtta andra spelare lämnar HV 71 efter guldet. Lias Andersson, som tidigare ryktats till Frölunda, lämnar klubben tillsammans med Chris Abbott, Teemu Laine, Niklas Hansson, Adam Almquist, Erik Christensen, Christoffer Törngren och Pär Arlbrandt.