Foto: Peter SkaugvoldFoto: Peter Skaugvold
 Foto: Peter Skaugvold
Foto: Peter SkaugvoldFoto: Peter Skaugvold
 Foto: Peter Skaugvold
Foto: Olle WandeFoto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Granström hetast – inför nästa säsong

Publicerad

Om mindre än en månad stänger transferfönstret för den här säsongen.

Samtidigt pågår det redan nu ett hårt jobb inför kommande vinter.

Flera SHL-stjärnor har utgående kontrakt.

En som jagas av flera klubbar i Sverige:

Luleåforwarden Jonathan Granström.

– Jag försöker inte fundera på det så mycket. Men det är roligt om klubbar visar intresse, det är ett tecken på att man gjort något bra, säger Granström.

Luleå har klättrat i tabellen efter en mindre imponerande start på säsongen.

Det har tagit tid – men nu är Luleå uppe på en tredjeplats i tabellen bakom giganterna Skellefteå och Frölunda.

Redan nu pågår det ett hårt jobb för alla sportchefer och general managers – när det gäller lagbyggen inför den kommande säsongen.

Luleås forward Jonathan Granström, 29, gör sin andra säsong i Norrbotten, han har utgående kontrakt och är en av många SHL-spelare som just nu drar åt sig stort intresse från övriga SHL-klubbar, enligt uppgifter till SPORT-Expressen.

– Jag tycker att det har gått bättre och bättre här uppe, man har lärt känna stan och klubben och trivs väldigt bra. Framför allt i år har jag fått stort förtroende, fått spela mycket boxplay och powerplay och får ta många viktiga tekningar, säger Granström.

"Trivs riktigt bra i Luleå"

– Jag funderar inte så mycket på kontrakt och sånt just nu, det får agenten sköta men det är roligt om klubbar visar intresse. Det är ett tecken på att man gjort något bra. Men jag trivs riktigt bra i Luleå och fokuserar bara på att vinna SM-guld just nu, det är det som är målet för oss, säger Granström.

Luleå hade en tydlig målsättning intern och utåt – men starten på säsongen tvingade laget att gå igenom en tuff period.

– Vi spelade inte som vi ville i början, vi fick det inte att stämma. Men samtidigt hade vi många nya spelare och det tog lite tid att få ihop det. Jag tror det är positivt för framtiden att gå igenom en sån period. Man får högt i tak i omklädningsrummet när man har motvind och det kommer vi ha med oss längre fram i viktiga situationer, säger Granström.

"Blir bara dyrare då"

När det gäller framtiden för Granström är Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström få ordig.

– Det är svårt för mig att kommentera vad andra tycker om tänker om olika spelare. Men vi pratar ogärna om våra anställda i media. Med respekt för den anställde, sen är det en konkurrenssituation i laget också och man vill inte tala om hur man tänker. Inte mot agenter heller, det blir bara dyrare då, säger "Osten".

En annan Luleåspelare som har utgående kontrakt är 37-årige Janne Sandström, som nyligen hyllades för att han nu spelat flest matcher i klubbens historia.

– Det är egentligen samma svar där, men jag kan säga att Janne är en trotjänare hos oss och fansen sjunger att han ska göra 100 000 mål. Han är en härlig person och en härlig idrottskille som gjort fantastiskt mycket för Luleå. Vi försöker tänka långsiktigt och med kontinuitet rent generellt och där ingår ju Janne, säger Bergström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag