Granström avgjorde för Brynäs på Hovet

Publicerad
Uppdaterad
Här utjämnar Jonathan Granström kvartsfinalserien mellan Djurgården och Brynäs.
Brynäsforwarden avgjorde den andra kvartsfinalen sex minuter in i sudden death.
- Otroligt skönt mål att få göra, säger Granström till Kanal 5.
Förlust, 3-4, i första kvartsfinalen hemma i Läkerol Arena där utvisningarna fällde Brynäs.
På Hovet var det ombytta roller mellan Djurgården och Brynäs.
Hemmalaget bjöd in Brynäs i matchen genom en utvisning i andra perioden efter att ha dominerat första perioden totalt.
Jonas Nordquists 1-1 kom tio minuter in i andra perioden i spel fem mot tre.
- Det är den utvisningen som avgör matchen. Målet i fem mot tre ger dom energi, säger Djurgårdens assisterande tränaren Tomas Montén.
Kvitteringen kom efter en elegant assist av Magnus Kahnberg.
- Vi får runt pucken snabbt. I bland är det viktigt att våga slå de svåra passningarna, säger Magnus Kahnberg till Kanal 5.
Djurgården hade en jättechans genom Mathias Tjärnqvist i slutet av andra perioden. Men Jacob Markström räddades av kryssribban.


Granström hjälte

I tredje perioden snuvades Tjärnqvist på ytterligare ett mål, den här gången av Markströms högra stolpe. Periodens hetaste chans tillhörde dock Jonas Nordquist som var ytterst nära att peta in Magnus Kahnbergs retur efter ett skakigt ingripande av Gustaf Wesslau.
1-1 stod sig dock perioden ut och innebar att matchen fick acgöras i sudden death - där ytterligare en Djurgårdsutvisning blev avgörande.
Sex minuter in i övertidsperioden åkte Nichlas Falk ut för interference. Något som Jonathan Granström bara behövde 47 sekunder på sig för att utnyttja i powerplay. Målet kom efter assist av Jonas Nordquist och Sebastian Lauritzen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag