Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör debut mot förra klubben: ”Speciellt”

Robin Kovacs blev i går klar för Örebro - nu står det klart att han debuterar hemma mot Luleå på torsdagskvällenFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Robin Kovacs till Örebro blev gårdagens stora nyhet i hockeyvärlden.

Nu står det också klart när stjärnforwarden debuterar för sitt nya lag.

Kovacs är inte aktuell i morgon - men gör debut på torsdag, mot sitt gamla lag Luleå.

– Det blir en speciell match för honom, säger Örebros tränare Niklas Eriksson.

Redan i november kom nyheten att Robin Kovacs skulle lämna serieledande Luleå för spel i Örebro nästa säsong - en nyhet som skapade ilska i Norrbotten där Kovacs fick utstå en hel del okvädesord från supportrar.

Efter det har en ohållbar situation kommit att byggas upp, och i går mynnade allt ut i att Luleå beslutade att släppa Kovacs mitt under säsongen och på kvällen presenterades forwarden av Örebro som klar för denna säsong och ytterligare tre säsonger framöver.

Flytten till Örebro går redan i dag men någon debut hemma mot Rögle BK i morgon blir det inte. Det berättar tränare Niklas Eriksson:

– Nej, det blir inte så. Robin har en hel del bestyr med flytt och så att fixa i helgen, och det känns inte sjysst att slänga in honom direkt utan att han fått träna med oss och sätta sig in i sitt nya lag och så.

Då sker debuten: ”Blir en speciell match”

I stället kommer debuten att ske kommande torsdag då Örebro tar emot... Luleå! 

Robin Kovacs debut blir alltså hemma mot sitt gamla lag.

– Vi kommer att ge honom tid kommande vecka att träna med oss och känna av laget, sen ser vi fram emot att se honom i spel på torsdag kväll, säger Eriksson.

Han får alltså debutera mot sitt gamla lag?

– Ja, exakt. Det blir en speciell match för honom men det blir nog också roligt för honom. Vi ser fram emot att se honom i Örebro! 

Luleås vice general manager Ulf Engman:

– Vi har inga problem med att han spelar mot oss.

Var det aktuellt för er att skriva in i kontraktet att han inte fick spela matcherna mot er?

– Nej, det var inte aktuellt.