Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet – lånas ut från NHL

Sanny Lindström analyserade alla SHL-lag i sin sommarserie. Här är hans omdöme om Djurgården inför 2020/21.

Under natten kom ett glädjande besked från Nordamerika för alla Djurgården-fans. Los Angeles Kings lånar ut Tobias Björnfot, som därmed kommer att inleda nästa års säsong i SHL.

– Det känns jättebra att få tillbaka Tobias till Djurgården. Vi har velat addera en rörlig spelskicklig tvåvägsback och Tobias har många av de egenskaperna vi letat efter i sitt spel, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

I mitten av juli kom beskedet att SHL tillåter spelare som har både SHL- och NHL-kontrakt att spela i SHL under hösten.

Nu står det klart att Tobias Björnfot, till vardags i Los Angeles Kings, lånas ut till starten av nästa säsong.

– Det finns givetvis en osäkerhetsfaktor i hur länge Tobias kommer att vara kvar i tjänst hos oss. Han är först och främst LA Kings spelare och när deras training camp för NHL-säsong 2020-21 startar i början på november så kommer Tobias att åka till Nordamerika för att försöka ta en ordinarie plats i LA Kings, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Med tillskottet av Tobias känner vi att vi har ett spännande lagbygge som ska kunna vara konkurrenskraftigt i SHL. Lagets resultat, spelarnas individuella utveckling och den ekonomiska uppbackningen från samarbetspartners, medlemmar och supporters kommer avgöra om vi senare under hösten adderar fler spelare med spetskompetens till vårt lagbygge.

19-åriga Björnfot spelade under förra säsongen tre matcher i NHL och 44 i AHL. Han representerade även Juniorkronorna i JVM.

Aleksandr Ovetjkins son, Sergei, är bara ett år gammal men gör succé med hockeyklubban.