Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

”Ganska otroligt hur publiken skriker där”

Publicerad

Publiken i Skellefteå har rykte om sig att vara både enögd och högljudd.

Något Djurgården hävdar kan vara matchavgörande.

- Det är viktigt att domarna pallar trycket, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson inför fredagens semifinalmatch i Skellefteå.

Robert Ohlsson framstår sällan som arg. Men när han pratar om senaste semifinalmatchen mot Skellefteå på bortaplan blir han märkbart irriterad.

- Vi hade sex fyra mot fem och Skellefteå hade bara ett. Då blir jag jävligt konfunderad, då känns det inte som att domarna pallar trycket, säger Djurgårdens tränare. 

Men det kan gapas på domarna även i Stockholm?

- Jodå, så är det. Men jag kan ändå tycka att här uppskattas hårt spel. Om Skellefteås Pär Lindholm delar ut en tuff tackling så uppskattas den hockeyn även i Stockholm. Det är annorlunda i Skellefteå, säger Robert Ohlsson och fortsätter:

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

- Publiken skriker så fort en spelare i hemmalaget ramlar  - det gäller att domarna pallar trycket. Det blir ett djävulskt tryck på domarna i nästa match. De måste klara det. Domarna måste se om någon förstärker. 

"Det är ganska otroligt faktiskt"

Djurgårdens spelare Mikael Ahlén håller med sin tränare.

- Jag tycker det är ganska otroligt faktiskt hur publiken skriker i Skellefteå. Det är viktigt att domarna är fokuserade när publiken skriker hela tiden. Men domarna är så proffsiga att de ska palla det, säger Ahlén. 

Skellefteå vann de två första matcherna i den här matchserien.

Den första efter Jimmie Ericssons avgörande Foppa-mål i sudden death och den andra med 6-1 hemma i Skellefteå. 

Djurgården vann sedan hemma, innan Skellefteå vann ännu en match i sudden death och gick upp till 3-1 i matcher.

 

LÄS MER: Hjälten förlänger - här är Rögles målvaktsduo nästa säsong 

 

Senast i Globen var Djurgården tvingat att vinna - och vände 0-1 till 2-1. 

Seger för Skellefteå på fredagen och laget är klart för sin sjunde SM-final på åtta år - mot Växjö Lakers.

Seger för Djurgården, då väntar en sjunde avgörande semifinalmatch i Globen på söndag.

Det krävs desperation

Robert Ohlsson efterlyser rättvisa domare som inte faller för publiktryck.

Och Djurgårdens tränare vill se sina egna spelare lika aggressiva som i tredje perioden i förra matchen.

 

LÄS MER: Så spelas SHL-premiären i höst - här är matcherna 

 

- Vi måste vara desperata framför mål. Det är jätteviktigt om vi ska kunna vinna. Det var så vi vann senast. Vi har flera spelare som är duktiga på det: som Mikael Ahlén, Daniel Brodin och Alexander Urbom. Vi ska vara tuffa och desperata framför mål och i närkamperna. Det är så vi ska vinna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag