Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gamla tränare - och nya spelare i Örebro

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Johan Bernström

Johan Tornberg skulle bli ny huvudtränare i Örebro.

Något som inte blir fallet då Kent Johansson fortsätter som huvudtränare.

– Kenta kommer vara head coach, inget annat, säger Örebros Pontus Gustafsson i en presskonferens.

Nya spelare, nya tränare och spelare som lämnar. Det var punkterna på den presskonferens Örebro hade i dag.

Johan Tornberg ryktades vara den som skulle ta över ansvaret som huvudtränare i Örebro efter Kent Johansson.

På en presskonferens under onsdagen bekräftade Örebro HK att Tornberg kommer vara med i ledarstaben nästa säsong, men inte som huvudtränare. Istället fortsätter Kent Johansson som huvudtränare, och får just Tornberg och Lasse Ivarsson som assisterande tränare.

– Kenta kommer vara head coach, inget annat. Lasse har lett J20-laget med bravur i år och han har vi skrivit ett treårsavtal med, säger Örebros Pontus Gustafsson.

Fyra nya spelare

Förutom ledarstaben bekräftade klubben fyra nyförvärv under presskonferensen.

Backen Peter Andersson, 23, återvänder till klubben efter tre år i AHL som en del i Vancouvers organisation. Andersson har skrivit på

Från Hockeyallsvenskan hämtar klubben in Oskarshamns energiske Greg Squires, 26, och Björklövens back Alexander Hellström, 27.

Även Joel Mustonen, 22, ansluter till laget. Mustonen spelade senast i finska Pelicans där det blev 39 matcher och 15 poäng.

Utöver de fyra nya spelarna förlängde klubben kontrakten med fem spelare, däribland Anders Eriksson, 30, och Julius Hudacek, 26.

– Truppen är i stort sett klar för nästa säsong. Men dyker rätt namn upp har vi utrymme för att förstärka, säger Pontus Gustafsson.

Publikfavoriten lämnar

För att göra plats för de nya spelarna har klubben valt att inte förlänga samarbetet med sju spelare samt den assisterande tränaren Håkan Åhlund.

En av spelarna som lämnar är publikfavoriten Jared Aulin.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb för Örebro Hockey. Det är en kombination av sportsliga och ekonomiska som gör att han lämnar, säger Kent Johansson till SVT.

Även Brian Willsie, Peter Zamorsky, Thomas Enström, Tomas Skogs, Robin Dahlström och Johannes Jönsson lämnar laget.