Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Galna streckstriden – tre lag på 65 poäng

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örebro har spurtat rejält på slutet och är SHL:s hetaste lag.

Samtidigt har Linköping och Brynäs hamnat i rejäla formsvackor.

Det öppnar för en sanslös rysare i slutet av säsongen då samtliga tre lag just nu står på 65 poäng - men bara en plats i slutspelet står på spel.

– Frågan är om inte det är fördel Örebro då deras formkurva pekar uppåt, säger Lena Sundqvist i C More.

Med sju segrar under sina åtta senaste matcher är Örebro Hockey SHL:s just nu formstarkaste lag och med en storspelande Jhonas Enroth i laget så har slutspelet plötsligt blivit en realistisk möjlighet för laget som för en månad sedan var närmre kvalspel än slutspel.

I kväll kom tre nya poäng när Örebro vände och vann borta mot redan kvalklara Timrå IK i en match som slutade 4-3 till Örebro.

– Jhonas spelar bra i mål och vi gör bra mål tycker jag. I de situationerna får vi in folk på mål, säger Glenn Gustafsson om kvällens seger och fortsätter om rysaren i tabellen:

– Vi har bra självförtroende och spelar bra hockey den senaste tiden så det gäller att fortsätta match för match och samla ihop så mycket poäng som möjligt. 

 

Brynäs föll mot Färjestad

Samtidigt kom Linköping att förlora borta mot Frölunda efter två svaga perioder och en bättre avslutning i tredje. Och i Karlstad kom Brynäs ånyo att lämna isen som förlorare, den här gången med relativt stora förlustsiffror dessutom då Färjestad vann med 4-1.

Det efter att Brynäs agerat slapphänt i egen zon vid tre av fyra mål - något tränaren Magnus Sundqvist kritiserade i C More:

– Så går det inte att agera mot ett lag som Färjestad, säger han och fortsätter om matchen samt det eventuella drömbeskedet om att stjärnan Joel Kellman kan vara spelklar till torsdagens match.

– Vi förlorar mot ett bättre lag men får försöka dra lärdomar av det här. Vi får veta när vi kommer hem om Kellman kan spela.

Efter kvällens förlust har Brynäs halkat ned på tolfte(!) plats i tabellen. 

Färjestad? De hakar på Luleå i topp dit det bara skiljer en poäng:

– Vi spelar med ett bra självförtroende och tror på det vi gör. Sen har vi en enorm styrka i laget, säger Jesper Olofsson som är i stekhet form för Karlstadslaget.

Osannolika rysaren i slutspurten

Linköping och Brynäs förluster gör att Örebros seger i kväll därför blev otroligt viktig.

Nu står samtliga tre lag på 65 poäng och med fyra omgångar kvar att spela för samtliga lag så väntar en rysare under de kommande nio dagarna - och Örebro har fått vittring på slutspel.

– Frågan är om inte det är fördel Örebro då deras formkurva pekar uppåt samtidigt som Linköping och Brynäs pekar nedåt.

En sak som står säker är att det nästa tisdag blir en rysare i Linköping då hemmalaget tar emot just Brynäs i en match som kan komma att visa sig direkt avgörande för lagens öden den här säsongen.