Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trodde karriären var över: ”Inte många vet”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Marcus Högström har haft en tung säsong.

Men mot Brynäs på Hovet släppte allt för stjärnbacken när Djurgården krossade bortalaget med 6-0. 

På 15 sekunder gjorde Högström sina två första mål för säsongen innan han fullbordade sitt hattrick i den tredje perioden.

– Det är inte så många som vet det. Men i augusti när grabbarna var på is så var jag hemma och trodde karriären över, säger Högström till TT.

Marcus Högström hade stora förväntningar på sig när han återvände till SHL och Djurgården inför säsongen.

Men den tidigare landslagsbacken har inte fått det att lossna och var fram till kvällens möte med Brynäs mållös.

Under kvällen skulle han dock bryta sin måltorka på ett häpnadsväckande sätt – han hade nämligen hela fyra(!) puckar i nät.

Först skickade Högström in 1–0 med ett rungande slagskott, men till sitt stora förtret blev målet bortdömt efter att lagkamraten Anton Hedman gjort sig skyldig till en interference precis före skottet avlossats.

Marcus Högströms galna kväll på Hovet

Målet dömdes bort, men Högström assisterade sedan Dick Axelsson fram till 1-0.

Sedan klev han själv in i handlingen.

3.43 in i den andra perioden satte Högström själv 2-0, hans första mål för säsongen.

Bara 15 sekunder därpå skickade Högström in en ny puck bakom Joacim Eriksson i Brynäsmålet fram till 3-0. Ett mål som godkändes efter videobedömning då Anton Hedmans (igen) förehavanden framför målburen granskades, men Hedman befann sig hela tiden utanför målgården och målet godkändes.

”Jag är en man av kärlek”

Men Marcus Högström ville inte acceptera att det första målet dömdes bort och skickade i stället i väg en pik till SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink.

– Ja, det var ju ett hattrick. Jag antar att Thorsbrink gör en härlig efterhandskonstruktion som han gjort bra i år, det blir nog ett tredje mål i morgon eller på torsdag kanske, säger Högström till C More och fortsätter.

– Det var ju mål, men skit samma. Jag är en man av kärlek och inte av hat som de andra två där. Det var skönt, säger han.

Anledningen till Högströms utspel grundar sig i den fyra matcher långa avstängning Högström drog på sig efter ett knytnävsslag mot Rögles Dennis Everberg i oktober. Högström friades först men anmäldes och straffades i efterhand.

Högström gjorde hattrick

Djurgården trampade gasen i botten och hade inför den tredje perioden tagit ledningen med 5-0.

Det slutade 6-0 efter att Marcus Högström gjort även ett tredje mål för kvällen.

– Det är en osannolik urladdning, säger C Mores kommentator Mats Lilja.

– Man mår som en kung nu. Jag har gått och väntat på att göra första målet nu, så klart att man vill ha bort nollan. Förhoppningsvis kan jag fortsätta bidra framåt, säger Högström efter matchen.

Till TT berättar Marcus Högström om den dramatiska försäsongsuppladdningen.

Så sent som i augusti trodde han att karriären var över.

– Det är inte så många som vet det. I augusti när grabbarna var på is så var jag hemma och trodde det var över. Min rygg strulade rejält, säger Högström.

I Brynäslägret var det mindre muntra miner.

– Det är så jävla dåligt just nu, säger Brynäs Lukas Kilström till C More.