Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra SHL-klubbar jagar NHL-meriterad målvakt

Dustin Tokarski.
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP
Dustin Tokarski och Henrik Lundqvist.
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP
Dustin Tokarski och Jacob Markström i JVM 2009.
Foto: ADRIAN WYLD / AP SCANPIX SWEDEN

Dustin Tokarski vaktade målet i Kanadas guldlag i JVM 2009 – och har sedan dess spelat 34 matcher i NHL.

Nu kan han vara på väg till Sverige.

Enligt HockeyNews.se har fyra SHL-klubbar visat intresse för 29-åringen.

Dustin Tokarski har tillhört fyra NHL-klubbar under sin karriär men har inte lyckats etablera sig i ligan. Senaste säsongen har han tillhört New York Rangers, men det har endast blivit spel i farmarligen.

Nu uppger Hockeynews.se att målvakten är ute på marknaden och kan vara på väg till Sverige. Sajten pekar ut fyra klubbar som intresserade, Leksand, Oskarshamn, Örebro och Rögle.

Tokarski vann JVM-guld 2009

Dustin Tokarski spelade fyra matcher i JVM 2009 i ett lag som bland annat innehöll John Tavares, Jamie Benn, PK Subban och Jordan Eberle.  Tokarski vaktade målet i finalen mot Sverige, en match som Kanada vann med 5-1.

Tokarski och Jacob Markström efter JVM-finalen.
Foto: ADRIAN WYLD / AP SCANPIX SWEDEN

Tokarski draftades av Tampa Bay Lightning i femterundan 2008 och har bland annat vunnit Calder Cup, AHL:s slutspel, med Norfolk Admirals.

Han har spelat 7 NHL-matcher för Tampa, 26 för Montreal och en för Anaheim. Nu återstår att se om hans karriär fortsätter i Sverige.