Foto: Mats Åstrand / Scanpix
 Foto: Mats Åstrand / Scanpix

Full utdelning för Brynäs

Publicerad
Uppdaterad
Normalt målsnåla Brynäs fick full utdelning hemma mot Skellefteå. 6-0 slutade matchen, Brynäs största seger för säsongen.
- Vi hade lite flyt. Men det tycker jag att vi förtjänade, sade Brynäs Eero Somervouri.
Gävlepubliken är vana vid att målvakten Jacob Markström match efter match är stabiliteten själv i Brynäs-målet. Under första perioden mot Skellefteå agerade Markström också levande vägg. Några av räddningarna var av världsklass.
I de två avslutande hade Markström det ganska lugnt på vägen mot sin tredje nolla i årets elitserie.

Öppet mål

Den stora anledningen till det var Brynäs andra mål, 32 sekunder före första periodpausen. Stephen Dixon satte pucken i öppet mål från nära håll, Eero Somervouri svarade för det mesta av förarbetet men hade också god hjälp av Petri Kokko.
- Målet var snyggt och viktigt för oss, sade Somervouri.
Brynäs hade 2–0-ledning efter en period även i näst senaste matchen, borta mot Timrå. Då rasade laget ihop som ett korthus i andra perioden.
- Vi hade lärt oss av den matchen. Det går inte att bara spela defensivt bara för att man leder med ett par mål. Man måste fortsätta spela offensivt också. Det gjorde vi bra i kväll, ansåg Somervouri.
Skellefteå, som i första perioden satt hård press på Brynäs backar, tappade mycket i aggressivitet efter 2–0 och var också för snälla framför eget mål. De fem första Brynäs-målen stöttes in från nära håll.

Trög start

Efter en lite trög start på säsongen har Somervouri, som värvades från Färjestad, klivit fram som en av de mest tongivande spelarna i Brynäs. Han har på 26 matcher svarat för 20 poäng.
- Det går bättre och bättre för mig. Av någon anledning så är jag en slow starter i början av säsongerna, det har alltid varit så. Men jag spelar ihop med bra spelare och får mycket istid. Då kommer poängen också, sade han.
Tabellfyran Skellefteå är inne i en tung period poängmässigt, på de tre senaste matcherna har det bara blivit två poäng.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag