Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNFoto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
 Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNFoto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
 Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNFoto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
 Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN

Beskedet: Drabbad av akut hjärtflimmer

Publicerad

Nichlas Falk föll ihop under hyllningarna på Hovet.

Hustrun Gunella följde med Dif-ikonen till sjukhuset – där de blev kvar länge under torsdagskvällen.

– Det är ganska bra med oss, men jag är fortfarande i chock, säger hon till Länstidningen.

I natt lämnade också Djurgården besked om Falk på sin hemsida.

"Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon", skriver klubben.

Matchen mellan Djurgården och Färjestad föregicks av ett stort drama. 

Dif-ikonen Nichlas Falk, med 16 säsonger i klubben, hyllades innan nedsläpp och fick se sin tröja med just nummer 16 hissas till taket. Men när 46-åringen skulle hålla sitt tal rasade han ihop på isen – mitt framför sin familj och 7 400 personerna på läktarna.

Det blev knäpptyst i arenan.

Falk låg avsvimmad ett tag, innan han kunde resa sig igen.

Strax efteråt intervjuades han av C More och då svartnade det återigen för Falk, som fick hållas fast av reportern Niklas Wikegård för att inte svimma en gång till.

Efter dramat fördes Nichlas Falk med ambulans till sjukhus.

– Det var ett klassiskt blodtrycksfall. Nichlas var kontaktbar och undrade vad som hänt när jag pratade med honom. Det finns naturliga orsaker till sådant här – att man kan vara stressad och nervös. Men jag kan meddela från Nichlas att han mår bra, säger Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson.

Frun: "Jag är fortfarande i chock"

Sent under torsdagskvällen var Länstidningen i Södertälje i kontakt med Nichlas Falks fru Gunella.

Då var de fortfarande kvar på sjukhuset.

– Vi vet inte om vi får åka hem i kväll. Han har kollat EKG:t två gånger, kollat puls och blodtryck, säger hon till tidningen.

Familjen fanns med på isen när Nichlas Falk hyllades och hockeyprofilen var mitt i sitt tal då han vände sig mot familjen för att sen falla ihop.

– Det är ganska bra med oss, men jag är fortfarande i chock, säger Gunnela Falk.

Djurgårdens besked om Falk: Hjärtflimmer

Senare lämnade också Djurgården besked om Falks tillstånd på sin hemsida.

"Sent i går kväll träffade Bengt Gustafsson, Djurgårdens läkare, Nichlas Falk på Södersjukhuset. Han hade då blivit inlagd för observation under natten", skriver klubben i ett uttalande.

"Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i morgon".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag