Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fruktansvärt – blev så jävla besviken...”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Det har gått mer än en månad sedan Bert Robertsson fick sparken från Linköping. 

Nu berättar han om känslorna när han fick beskedet. 

– Jag blev fruktansvärt besviken… Så jävla besviken, säger han till Hockeysverige

Det blev totalt 78 matcher för Bert Robertsson i Linköping innan han, precis när 2020 blivit 2021, fick sparken. Förklaringen var de dåliga resultaten. 

– Bert Robertsson har gjort otroligt mycket bra för klubben, och han har hjälpt oss ta ett långt steg på vägen. Men just nu är de sportsliga resultaten inte tillräckligt bra. Då tog vi det här beslutet. Med det sagt, han har lagt en enorm tid och engagemang och lagt en bra grund här. Det är dock en resultatbaserad värld och på kort sikt behöver vi göra bättre resultat, sa LHC:s General manager Niklas Persson då. 

På sina 78 matcher blev det bara 20 trepoängare för Robertsson och han lämnade en klubb som låg på negativ kvalplats. 

Bert Robertssons besvikelse när han fick sparken från Linköping

Där är de, lite mer än en månad efter avskedet, kvar och nu väljer Robertsson att berätta om besvikelsen han kände när han fick beskedet om att han blivit sparkad. 

– Dom kunde så klart inte sitta med armarna i kors och vänta. Dom ville agera, vilket jag absolut har förståelse för. Sedan har Linköping även bytt ut spelare, vilket nästan har försvunnit i diskussionen. Blickfånget hamnade på mig och det var kanske så man ville ha det, men det går inte att blunda för att det skett stora förändringar i truppen, säger Robertsson till Hockeysverige

Robertsson säger även att han tycker att han hittade rätt med laget i slutet på förra säsongen. Men till den här säsongen byttes flera viktiga pjäser ut och Robertsson hintar om att ersättarna inte hållit samma nivå. 

– Spelmässigt den här säsongen tycker jag, återigen att det har bytts ut mycket folk på tunga poster. Jag tycker inte dom som kom in riktigt var med i den processen och hade samma inställning till det som vi skapade säsongen innan. Det var uppenbart.

Härnäst väntar Leksand på bortais från Linköping som ligger på 13:e plats i en haltande tabell, två poäng före jumbon Malmö Redhawks.