Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Frugan fick ta allt – jag slog sönder saker”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

En hjärnskada har hållit Anton Grundel, 28, borta från hockeyn i över ett år.

Nu vittnar Färjestadsbacken om att han också har plågats av svåra humörsvängningar.

– Jag visste inte själv vad jag kunde göra, jag var rädd för mig själv, säger Grundel till Aftonbladet. 

Senast Anton Grundel spelade ishockey var den 24 oktober 2017. Då fick han en smäll redan efter två byten – en smäll som höll honom borta från spel säsongen ut. 

Och huvudvärken höll i sig. I oktober kunde SportExpressen rapportera att Grundel hade ställt in även den pågående säsongen. Det är dock inte bara hockeyn som påverkas.  

Grundel om hjärnskadorna

I en öppenhjärtig intervju med Aftonbladet har Grundel berättat om hur saker i hans privatliv fått ta stryk på grund av hans hjärnskada. Han har bland annat drabbats av svårförklarliga humörsvängningar. 

– Oftast var det frugan som fick ta allt. Tallrikar kunde flyga i backen, jag har slagit sönder saker i garaget och bildörrar. Jag visste inte själv vad jag kunde göra, jag var rädd för mig själv, säger Grundel till Aftonbladet. 

– Jag visste ju att det inte var jag som gjorde de där sakerna, men jag visste samtidigt att jag inte kunde behärska mig. Hela livet har jag varit trygg i mig själv, men när det blir så här... Man tappar sig själv, sin identitet. Vem är jag, undrar man. 

”Det ser inte ljust ut”

Grundel har inte tagit något definitivt besked om sin framtid som hockeyspelare. Han vittnar om att han inte har tränat på ett år och därför tappat en hel del vikt i muskler.

– Jag vet att chanserna att komma tillbaka till hockeyn inte är jättestora, men jag vill vänta tills jag är helt frisk innan jag tar beslutet. När den dagen kommer måste jag fråga mig själv om det är värt att spela hockey? Det ser inte så ljust ut, måste jag erkänna, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!