Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölundas vill markera efter Leksand-supportrarnas sånger

Leksands supportrar i Scandinavium.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Roger Rönnberg.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nicklas Lasu.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda hyllade några av sina tidigare lagkaptener under klubbens 84-åriga historia.

Men delar av ceremonin i Scandinavium stördes av sjungande bortasupportrar.

– Låt hyllningen få plats och respektera hemmalaget, det hade jag uppskattat, säger Roger Rönnberg.

– De kan hålla tyst i tio minuter, säger Nicklas Lasu.

Storpublik hade tagit sig till Scandinavium när Frölunda gästades av Leksand under lördagen. Utöver att de fick beskåda en rätt dramatisk ishockeymatch (som slutade 4-3 till Leksand) fick de också möjlighet att hylla några av Frölundas största.

Detta då klubben arrangerade en kväll för några av de kaptener som lett laget på isen genom åren.

Förutom de nuvarande, Joel Lundqvist och Hanna Olsson, klev profiler som Lars-Erik Esbjörs, Anders Broström, Christian Ruuttu, Jonas Johnson och Niklas Andersson ut på isen och fick varma applåder.

– En fantastisk kväll där kaptenerna hyllades, sade Frölundas back Anders Grönlund i C More.

Dock var allt inte frid och fröjd under hyllningarna till kaptenerna. De många bortasupportrarna bland de över 11 000 åskådarna störde nämligen delar av ceremonin. Detta genom att sjunga under presentationen av kaptenerna.

– Hyllningen av våra lagkaptener var oerhört mäktig att se. Att se alla gamla hjältar tillsammans ute på isen och få de hyllningar som de förtjänar. Jag vill passa på att ge ett råd till våra fans om de är med i en annan arena där det ska hyllas, sa Roger Rönnberg efter matchen och fortsatte: 

”Klart jag hade varit besviken...”

– Låt den hyllningen få plats och visa respekt för hemmalaget. Det hade jag uppskattat. 

Leksandstränaren Mikael Karlberg, som även kommer att vara en del av Tre Kronors stab i höst, höll med.

– Jag hörde det först nu när Roger sade det, men det är tråkigt om det är så. Man vill att det ska visas respekt. Hade det varit tvärtom hade man velat att det skulle vara en fin tillställning för kaptenerna vilket lag de än tillhör.

Nicklas Lasu är inne på att bortasupportrarna nog hade kunnat vara tysta under den stund som hyllningarna genomfördes i Scandinavium.

– Det är klart att jag hade varit besviken om det var mina fans som hade gjort något liknande på en bortamatch. Det är min syn på det. De kan hålla tyst i tio minuter, sade han och fortsatte:

– Annars var det stort att få se alla stora spelare vi haft genom åren. Många har man hört namnet på men kanske aldrig fått något ansikte på. Det var lite gåshud ändå att få se vilka som lett Frölunda genom åren.

Alla lagkaptener i Frölunda som hyllades inför nedsläpp

Arne Carlsson, Henrik ”Tosse” Hedlund, Lars-Erik Esbjörs, Anders Broström, Göran Nilsson, Hasse Sjöö, Janne Karlsson, Mikael Andersson, Terho Koskela, Christian Ruuttu, Henrik Nilsson, Mikael Andersson, Jonas Johnson, Niklas Andersson, Joel Lundqvist och Hanna Olsson.

TV: De vinner SM-guld – enligt spelarna och tränarna