Foto: Gene J. Puskar
 Foto: Gene J. Puskar

Frölundas stjärnplan: "De är välkomna hit"

Publicerad

Frölunda har redan haft två lockoutade NHL-spelare i laget.

Om konflikten förstör säsongen i Nordamerika vill Frölunda ha in Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Matt Duchene och kanske även Loui Eriksson.

– Killarna vet att de är välkomna hit, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist till SportExpressen.se.

Inom en vecka kan NHL-säsongen vara över innan den hunnit börja.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden och snart kan samtliga matcher bli inställda.

I det läget tar sannolikt Hockeyligan beslut om att låta de lockoutade NHL-spelarna få möjlighet att avsluta säsongen i elitserien.

– Vår inställning är som vi har sagt hela tiden. Vi skulle gärna vilja se att spelare med Frölundaanknytning spelar med oss, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

"Välkomna hit"

Det innebär att Frölunda skulle få in New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, som ännu inte spelat någon match i vinter.

Ottawabacken Erik Karlsson är hemma i Sverige efter att ha gjort 34 poäng på 30 matcher i Jokerit där han hyllats enormt mycket.

– Killarna vet att de är välkomna hit. Vi har valt att inte presentera några konkreta planer förrän vi vet hur det blir med NHL. Det har inte varit någon idé, säger Anders Larqvist.

Stjärnorna var värdefulla

Chicagoforwarden Viktor Stålberg och Coloradoforwarden Matt Duchene visade sig vara värdefulla under den tid de spelade för Fröunda i höstas.

Stålberg gjorde 12 poäng (7 mål, 5 assist) på 11 matcher. Men han återvänder inte till Frölunda i vinter oavsett vad som händer med NHL.

– Viktor har skrivit ett avtal med Atlant som gör att han inte kan komma tillbaka till Sverige, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

Däremot finns det en chans för Duchene att komma tillbaka till Frölunda från den schweiziska nästjumbon Ambrí-Piotta.

– Jag vet inte hur hans kontrakt ser ut, men han vill gärna komma tillbaka. Det vet vi, säger Larqvist.

"Ekonomisk täckning"

Frölundas klubbdirektör hoppas också att få se Loui Eriksson om NHL-säsongen blir inställd. Anderz Larqvist hänvisar till en eventuell klausul i det kontrakt som Eriksson nyligen med Davos i Schweiz.

– Vi har haft en "out" att om det blir helsäsongslockout att han kan komma hem till Frölunda, men jag vet inte om det kom till i det sista avtalet. Det verkar som att Loui trivs väldigt bra där nere, säger Anderz Larqvist.

Skulle ni ha råd med de här toppspelarna från NHL?

– OM vi gör någonting så ser vi till att ha ekonomisk täckning för det, annars kan vi inte göra det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag