Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölundas kovändning i Axelsson-affären

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Michael Berggren

Först var Dick Axelsson inte klar – nu är han det.

Trots att Frölunda dementerade en övergång förra veckan kom kovändningen i dag.

– Kort och gott tog vi ett beslut att inte gå vidare. Men det kom in nya parametrar där vi såg möjligheten att lösa det, säger klubbdirektören Anderz Larqvist till Hockey-Expressen.se.

Den 21 juni dementerade Frölunda på sin hemsida att Dick Axelsson skulle vara klar. Man hade visserligen fört diskussioner med anfallaren men att man valt att inte gå vidare den här gången, stod det att läsa.

Idag kom totalvändningen från Göteborg.

Samtidigt som det viskades om en möjlig affär med Färjestad igen, kom nyheten: Dick Axelsson skriver på för Frölunda.

– Vi har helt och hållet löst det här internt och varit överens om varje steg. Det råder inga delade meningar om det, säger Anderz Larqvist.

Ville få lugn och ro

Dementin gjordes efter Värmlands Folkblads avslöjande att Axelsson nobbat Färjestad och att sportchefen Thomas Rundqvist sagt att huggsexan var över.

Enligt Larqvist gjorde man den officiella dementin för att få lugn och ro.

– Vi hade diskuterat en lösning ända fram till att vi tog ett beslut att avstå. Då var det redan ute i ryktessvängen i tidningarna. Det var för att bringa lugn och ro i processen, både för Dicks och för vår skull. Vi hade inga planer på att signa och gå vidare.

– Sen pratade vi under midsommarhelgen och började diskutera igen. Det krävs två parter för att komma överens, därför fullföljde vi det då, säger Larqvist.

Frölundas ordförande Mats Grauers säger att man har som policy att inte dementera rykten.

"Vi ska hålla oss till policys"

– Det brukar vi inte göra och kanske inte i framtiden heller. Vi ska hålla oss till policys som vi har. Vi ska tala om när något är helt färdigt, under tiden ska vi nog inte kommentera våra spelarövergångar, det ska vi inte göra, säger Grauers som samtidigt förnekar att Axelsson-affären från början stoppades efter påtryckningar från styrelsehåll.

– Nej, jag berättar aldrig vad vi gör internt i klubben.

Det är mycket ovanligt att man dementerar rykten på sin egen hemsida, påverkas Frölundas förtroende och trovärdighet som förening med en sån här dementi?

– Tror inte det har någon betydelse alls, nej inte på något sätt. Vi kommer i fortsättningen tala om när det är klart, inga konstigheter med det. Ibland tar det längre tid och ibland går det fort.

Ny situation

Inte heller Anderz Larqvist ser några problem med den plötsliga dementin.

– Jag ser ingenting negativt i det. Det var ett klart ställningstagande vi tog. Några dagar senare satt vi i en annan situation. Det beror på omständigheterna under helgen. Det är inget konstigt för oss. Beslutet vi tog gällde då, beslutet vi tog i dag baserades på helt andra förutsättningar.