Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölundas kollaps – överkört av Timrå

Timrå briljerade mot Frölunda
Roger Rönnberg.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Magnus Pääjärvi jublar.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Frölunda fick en mardrömsstart på säsongen.

I premiären mot Timrå blev det förlust med 4–2 – efter en kollaps redan i första perioden.

– Sett till totalen ger vi bort momentet redan då, säger Roger Rönnberg efter matchen.

Trots numerärt överläge för Frölunda dröjde det mindre än två minuter i SCA Arena innan Timrå spräckte säsongens nolla på hemmaplan.

Efter ett försök till uppstyrt power play-spel tog Timrås Robin Hanzl hand om pucken, stod för en stark prestation och la en flippmacka till Magnus Pääjärvi som öppnade målskyttet.

– Timrå är ett bra lag och vi var förvarnade på det, men skaffar oss en jäkligt tuff match när vi släpper in mål i power play i den första perioden, i stället för att göra mål. Det präglar resten av matchen, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg.

Och innan första perioden var över lyckades Timrå utöka både en och två gånger, så väl i fem mot fem som numerärt överläge.

– Vi spelade ungefär med samma intensitet som Västra Frölunda gjorde på den svartvita tiden. Timrå vinner välförtjänt, säger Rönnberg och fortsätter:

Frölundas kollaps – överkört av Timrå

– Vi spelar frustrerat och spelar med alldeles för dåligt tålamod. Vi är faktiskt riktigt dåliga på egen planhalva. Vi skapar rätt så mycket offensivt ändå, men sett till totalen ger vi bort momentet redan i första perioden.

Redan efter de första 20 minuterna valde Frölundatränaren också att byta ut Lars Johansson i målet till förmån för Frederik Dichow.

Därefter matchade han också utespelarna hårt och bänkade såväl Carl Klingberg som Filip Hasa stundtals.

– Jag kommer spela de som är heta. Att byta målvakt efter tre insläppta har jag gjort under alla mina tio år i Göteborg.

Timrås tränare Ante Karlsson var desto nöjdare med insatsen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi kommer ut så bra som vi gör i den här matchen. Vi har pratat om att bli ett bättre hemmalag och det ser bra ut på det sätt vi uppträder i dag.

– Vi är ödmjuka när vi ska vara det, säger Karlsson.

Timrå briljerade mot Frölunda

Timrå briljerade mot Frölunda