Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölundas besked – skärper säkerheten

Frölundas ordförande Mats Grauers.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hemmapremiär och publikfest – då skärper Frölunda säkerheten i Scandinavium.

En åtgärd: Det är förbjudet att ta med sig cykelbatterier in i arenan.

– Vår uppgift är att skapa en trygg miljö för våra besökare, säger ordförande Mats Grauers.

Det är med anledning av att terrorhotnivån i Sverige har höjts från tre till fyra på en femgradig skala som de nya rutinerna införs. 

SHL och Svenska ishockeyförbundet har gått ut med rekommendationer till klubbarna som bland annat handlar om visitering av åskådare inför matcher.

– Man får inte förstora upp det här, men det är en skyldighet för oss att värna tryggheten för de som väljer att gå på våra matcher. Det kan innebära att det tar lite längre tid att komma in på arenan, men gör vi det här på ett klokt sätt är vi inte oroliga för att människor inte kommer att gå på våra matcher, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Frölunda är det mest publikdragande SHL-laget och Scandinavium har en kapacitet på 12 044 åskådare. Det väntas bli lapp på luckan när Leksand under lördagen gästar Göteborg.

– Det ser väldigt bra ut och allt tyder på att de (åskådarna) har förtroende för det vi gör. Det låter så dramatiskt med säkerhetsarbete – det här är trygghetsskapande åtgärder, menar Grauers.

Frölunda spelar hemmapremiär mot Leksand i Scandinavium under lördagen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Förbjuder cykelbatterier

En ”trygghetsskapande åtgärd” är att Frölunda uppmanar alla åskådare att lämna större väskor hemma.

– Tidigare har vi inte funderat så mycket på det, men skulle det stå kvar en väska på läktaren när folk har lämnat så skapar det en viss oro – även om den bara är bortglömd. Den oron vill vi eliminera. Allt bygger på trygghet. Människor ska känna att vi anstränger oss för att de ska vara trygga.

sin hemsida skriver Frölunda vidare att det inte är tillåtet att ta med sig cykelbatterier in i arenan.

– Jag tror generellt att man ska vara lite försiktig med batterier. De kan brinna ordentligt, det har vi sett på flera ställen. Nu har det blivit en del fokus på just det, men jag upprepar gärna att allt det här handlar om att våra besökare ska känna sig trygga och att Frölunda anstränger sig för att de ska vara det, avslutar Mats Grauers.

Frölundas hemmapremiär mot Leksand börjar klockan 15.15.