Gustav Rydahl, 18, går in som center i fjärdekedjan i Frölunda. Foto: Pic-Agency Sweden
Gustav Rydahl, 18, går in som center i fjärdekedjan i Frölunda. Foto: Pic-Agency Sweden

Frölundas 18-åring får chansen mot Modo

Publicerad

GÖTEBORG. Han har sammanlagt gjort lite drygt en period i elitserien.

Men i dag mot Modo är det första chansen för Gustav Rydahl, 18, att på allvar visa upp sig för Frölundas hemmapublik.

- Före matchen kommer jag precis som vanligt att vara lite nervös, säger han. Men väl ute på isen är det lugnt.

Av Frölundas ordinarie åtta seniorbackar är hälften från Värmland, tre av dem har Färjestad som moderklubb.

Men Gustav Rydahl är den ende forwarden i dagens lag som också kommer från Karlstad.

- Jag flyttade till Göteborg och Frölunda efter ettan i gymnasiet, säger han. Jag ville fortsätta utvecklas och spela J20-hockey och tyckte då att Frölunda var bästa alternativet.

En av anledningarna till att han lämnade hemstaden och moderklubben Färjestad var rekommendationerna han fick från två av Frölundas värmlänningar, som gjort samma resa.

Hemmadebuten: 21 sekunder

Henrik Tömmernes, 22, gör nu sin femte säsong i Frölunda, Oliver Bohm, 22, är inne på tredje året i klubben.

– Jag spelade lite med Bohm i Färjestad innan han flyttade och min pappa är kompis med Tömmernes pappa. Både Oliver och Henrik sa till mig att komma till Frölunda.

När Gustav Rydahl, som mest spelat i J20-laget den här säsongen, debuterade i A-laget mot Timrå 9 oktober satt hela släkten hemma i familjens hus i Karlstad och såg matchen. I dag räknar han med att mamma Maria och pappa Anders finns på läktarna i Scandinavium.

– Det är visserligen inte hemmadebut. Den gjorde jag mot Luleå, men då spelade jag bara 21 sekunder.

När de två ordinarie centrarna Pebben Johansson och Mikael Johansson går skadade och Viktor Stålberg har stuckit till Ryssland har det öppnats en plats åt Gustav Rydahl, som är center i fjärdekedjan mellan Nicklas Lasu och Mats Rosselli Olsen.

– Fantastiskt roligt att jag får chansen igen, säger han.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag