Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
 Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Frölunda plockar hem Collberg - efter succén

Publicerad

Doug Lynch har hittat en ny klubb.

Samtidigt är det klart att Sebastian Collberg återvänder till Frölunda.

- Han kommer hem och ansluter till oss efter VM, säger klubbdirektör Anderz Larqvist.

Sebastian Collberg har varit en av Sveriges mest framträdande spelare under JVM.

Han har gjort fyra mål och två assist på sex matcher - och stod för den avgörande straffen i semifinalen mot Ryssland.

Flera röster har höjts för att Frölunda borde plocka hem Sebastian Collberg från Örebro i allsvenskan, dit han är utlånad, nu när turneringen är slut.

"Ska platsa också"

Kenta Johansson har varit fåordig om Collbergs framtid - men nu bekräftar Anderz Larqvist att han återvänder till Göteborg och Frölunda.

- Collberg kommer hem och ansluter till oss. Sedan ska han ju ta en plats också. Men det sportsliga får Kenta uttala sig.

Hur tycker du det har gått för honom i JVM?

- Det är inte jag som ska bedöma det sportsliga, det får Kenta svara på.

- Men det jag tycker är att det har det gått bra, lite mål och bra spel.

Ska inte ersätta Lynch

Backen Doug Lynch har hamnat i frysboxen och har nu gjort klart med en ny klubb säger Anderz Larqvist - vilken vill han dock inte säga.

- Doug kommer att lämna klubben. Det är inte bekräftat riktigt vart han går men han har hittat en ny klubb, säger Larqvist.

Kommer ni att fylla på med någon ytterligare back nu?

- Brendan (Bell) har kommit in bra och vi har Pierre (Johnson, skadad) i bakfickan också.

- Vi tror att han är tillbaka innan januari är slut. Vi har sju backar i dag, säger Anderz Larqvist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag