Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda i ekonomisk kris - vidtar åtgärder

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Frölunda har drabbats av en ekonomisk kris till följd av de vikande publiksiffrorna i Scandinavium.

Nu tvingas klubben till tuffa besparingar.

– Att vidta åtgärder som omfattar medarbetare är alltid laddat med mycket känslor, den här dagen är inget undantag, säger klubbdirektören Anderz Larqvist i ett pressmeddelande.

Frölundas publiktapp i elitserien är stort. Klubbens nya hemmasnitt är på 8 742 åskådare efter 14 matcher i Scandinavium.

Dyster trend

Hemmasnittet i fjol var nästan 2 000 personer fler. Även om årets säsong bara kommit halvvägs är trenden tydlig och dyster för Frölunda.

– Vi har tvingats sänka intäktsbudgeten för hemmamatcherna baserat på snittsiffran 9 000 per match. Det är nödvändigt och realistiskt, säger Frölundas Anderz Larqvist.

Tvingas säga upp folk

Klubbdirektören hoppas kunna öka intäkterna, men inser att det är viktigt att på en rad konkreta sätt spara pengar inför nästa säsong. Bland annat genom att säga upp anställda.

– Det i dag aviserade åtgärdspaketet innebär förutom påverkan på personal att också omförhandla olika avtal samt även att inte förlänga vissa visstidsavtal i föreningen, säger Larqvist.