Friade Brynässpelaren ansöker om skadestånd

Foto: LISA MATTISSON

Förundersökningen mot Brynässpelaren som misstänktes för våldtäkt lades ner förra veckan.

Nu ansöker spelaren om skadestånd efter frihetsberövandet.

– En hockeyspelare har ett marknadsvärde, säger spelarens advokat.

Det var i maj en spelare i Brynäs anhölls misstänkt för våldtäkt och våld i nära relation. Några dagar senare anhölls ytterligare en spelare i klubben misstänkt för våldtäkt. Båda förundersökningarna om våldtäkt har lagts nu ner, misstankar om våld i nära relation finns kvar mot den spelare som först anhölls. 

Den Brynässpelare som är helt friad från brottsmisstankar begär nu skadestånd för de dagar han satt frihetsberövad.

Spelaren vill ha ersättning för förlorade arbetsinkomster, samt för lidande, och begär en högre ersättning än vad som är normalt

Stor medial uppmärksamhet samt på grund av förhärskande etiska och sociala värderingar lidit förlust i anseende som ev. orsakar beröringsskräck hos arbetsgivare vilket skadar NN framtida professionella karriär.”, går det att läsa i en ansökan till JK.

”Han är en publik person”

Spelarens advokat:

– Han är en publik person, ni medier hade inte tagit upp det här på det sättet ni gjort om det var en vanlig Svensson som inte varit ett namn. En hockeyspelare har ett marknadsvärde.

– Man kan ju tänka sig att andra klubbar tänker efter två gånger innan de vill ha in någon som har en sån här anklagelse bakom sig. Men det här är något som vi inte vet, det här kanske går helt obemärkt förbi. Det är ju inte bra i alla fall, så långt kan man säga.