Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fransson lämnar Luleå - för KHL

Foto: Olle Wande
För bara en månad sedan skrev Johan Fransson på ett femårskontrakt med Luleå.
Nu uppger Sports.ru att backen är klar för Dynamo Minsk - och enligt SPORT-Expressen uppgifter nåddes en uppgörelse i söndags.
Men Luleå kommer att tjäna pengar på affären.
Många Luleåfans pustade ut när Johan Fransson för bara en månad sedan undertecknade ett guldkantat femårskontrakt med klubben. Men spekulationerna om en KHL-klausul och att han ska lämna har fortsatt.

Luleå bekräftar inte

Nu uppges det också vara klart att det blir så. Ryska sajten Sports.ru avslöjade nyheten i går och enligt uppgifter till SPORT-Expressen har Fransson kommit överens med Dynamo Minsk om spel i KHL-klubben nästa år.
Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström säger att han inte vet något om detta.
– Han har varit ryktenas man en lång tid, så vad ska jag säga... Vi har inte fått någon sådan bekräftelse, säger han.
Ingenting är alltså klart?
– I alla fall inte något som har nått oss. Så mycket kan jag säga.
Johan Fransson återvände till Luleå förra säsongen och gjorde succé. Han blev lagets poängbäste back och gjorde sin klart bästa elitseriesäsong poängmässigt.
Och han blir givetvis inte lätt att ersätta.
– Vi har planer för alla eventualiteter. Men jag vill egentligen inte kommentera det förrän vi har fått veta något mer själva, säger Lars "Osten" Bergström.

Två miljoner till Luleå

Sportchefen vill inte heller kommentera hur kontraktet som Fransson undertecknade i april ser ut, om Luleå får någon ersättning eller vad som gäller om det bryts.
Men enligt uppgifter till SPORT-Expressen kommer Luleå att tjäna omkring två miljoner kronor på Franssons övergång till Minsk.
Bergström:
– Vi skrev ett långtidskontrakt med vissa möjligheter eller risker beroende på hur man ser det. Det är vissa öppningar, men hur de ser ut är något mellan Johan Fransson och Luleå Hockey.