Foto: C More.Foto: C More.
 Foto: C More.
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNFoto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNFoto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Fräcka piken mot rivalen inför mötet

Publicerad

Rivalmöte med Skellefteå.

Då passade Luleå på att förlänga kontrakten med bröderna Emanuelsson, som båda har ett förflutet i rivalklubben.

Precis innan nedsläpp skrev Petter och Einar på sina nya treårskontrakt.

 

Luleå vann matchen med 1-0.

SHL-säsongen närmar sig med stormsteg.

Under tisdagskvällen drabbar Luleå och Skellefteå samman i en träningsmatch och innan matchstart bjöd Luleå publiken i Coop Norrbotten arena på en liten överraskning.

Bröderna Petter och Einar Emanuelsson skrev nämligen på sina nya kontrakt med klubben ute på isen, strax innan matchen drog i gång. Båda spelarnas gamla kontrakt gällde över säsongen 2017/2018, men nu står det alltså klart att både Petter, 26, och Einar, 20, blir kvar ännu längre i klubben.

GUIDE: Allt du behöver veta om SHL-säsongen 17/18 

Skrev på – inför sin gamla klubb

Bröderna Emanuelsson kommer från Kiruna, men båda har ett förflutet i rivalklubben Skellefteå. Petter Emanuelsson representerade Skellefteå både på ungdoms- och a-lagsnivå innan han anslöt till Luleå förra säsongen.

Lillebrodern Einar har även han spelat ungdomshockey i Skellefteå under en säsong, men flyttade tidigt till Luleås ungdomsverksamhet.

– Jag kommer från Norrbotten och det här är hemma för mig. Därför känns det jättekul att man tror på mig i Luleå Hockey och att jag fått förlänga mitt avtal med ytterligare tre säsonger. Nu hoppas jag bara att säsongen skall starta, för man har längtat ganska länge efter hemmapremiären nu på lördag, säger Einar Emanuelsson till Luleå Hockeys hemsida. 

– Jag är väldigt glad och stolt över att få vara kvar i Luleå Hockey i ytterligare tre säsonger. Både jag och brorsan trivs väldigt bra i både Luleå och Norrbotten, så det är extra kul att vi bägge blir kvar. Det känns jättebra att SHL-premiären är nära, för vi har jobbat hårt tillsammans i laget för att vara bra förberedda när allt sätter i gång på lördag, säger Petter Emanuelsson.

 

Luleå vann matchen med 1-0 efter mål av Johan Harju.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag