Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forwarden klar för SHL-konkurrent

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Redan i början av februari kunde SportExpressen avslöja att Daniel Muzito Bagenda och Oskarshamn hade en en dialog.

Nu har forwarden skrivit på för klubben.

– Det har funnits intresse från båda sidor ett tag nu och efter ett bra snack med tränarstaben kändes det som rätt steg för mig, kommenterar Bagenda.

Den 24-årige forwarden slug igenom som senior i Sverige för två år sedan med AIK. Då värvades han av Örebro, där avtalet inte förlängdes.

Nu plockar Oskarshamn upp honom.

– Klubben gör sin tredje säsong i SHL och om man inte redan har etablerat sig är man på god väg. Det har man bra förutstättningar för och att komma till Oskarshamn är ett bra steg för mig, säger bagenda.

Kontraktet är skrivet på två år.

Blir Oskarshamns åttonde nyförvärv

Oskarshamn är en klubben som haft bra fart i sina värvningar under silly season.

Bagenda är klubbens åttonde nyförvärv.

Tidigare har man värvat målvakten Tim Juel, backarna Robin Norell, Emil Lilleberg Martinsen, William Worge Kreü samt tre forwards i Cameron Brace som sprutat in poäng i Danmark, Johan Johnsson från AIK och Patrik Karlkvist från Modo.

Nu ansluter även Daniel Muzito Bagenda.

– Det har aldrig varit lätt att ta poäng i Be-Ge Hockey Center. Man får kriga för varje pinne och det är ett tufft lag att spela mot. IK Oskarshamn står för ett spel som gör att man måste vara på tå hela tiden, säger Bagenda.