Försvarsspelet sågas: "Bedrövlig markering"

Publicerad
Uppdaterad
Här ger Eero Somervuori Brynäs ledningen i Scandinavium.
Då kritiseras Frölundaförsvaret av hockeyexperten av Leif Boork.
- Det är riktigt dåligt försvarsspel, säger han i Canal Plus.
Det var 15.49 in i den första perioden som Brynäs fick hemmapubliken i Scandinavium att tystna. Brynäs snurrade upp Frölundaförsvaret rejält när Eero Somervuori smög sig helt fri framför Johan Holmqvist. Carl Järnkrok skickade in en perfekt passning snett inåt bakåt och Somervuori kunde stänka upp pucken i mål.
- Man tänker inte så mycket. Det är bara att välja var man vill ta skottet och det var ett ganska bra skott, säger Somervuori i Canal Plus.
Efter 1-0-målet får Frölundaförsvaret stark kritik av Canal Plus:s hockeyexpert Leif Boork.
- Det är en bedrövlig markering när man tittar på pucken och sugs in i hörnet som Frölundaspelare. Han får väldigt mycket tid på sig. Det är mycket underkänt i det försvarsspelet, säger Boork.
Frölundas tränare i Canal Plus:
- Vi blev passiva i egen zon. Det är en riktigt dålig period från vår sida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag