Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Försvarar fansen: ”Får gå på Hovet”

Publicerad

SKELLEFTEÅ. Skellefteå har spelat sex SM-finaler sedan 2011.

Under tisdagen inleder de sin sjunde finalserie mot Växjö Lakers.

Och på torsdag får man spela på hemmaplan - i den arena som många målat upp som innehavare av den mest enögda publiken i Sverige.

– Haha, då får de som säger det gå på en match på Hovet, säger Joni Ortio.

En missad utvisning eller en hemmaspelare som faller till isen. Två scenarion som båda allt som oftast ger upphov till unisona burop och okvädesord mot rättsskiparna på isen.

På vissa arenor mer än på andra. 

Och under den senaste tiden har Skellefteå AIK:s hemmaarena Skellefteå Kraft målats upp som den ishall där hemmapubliken är som mest högljudd, och enögd.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger

 

Inför den sjätte semifinalmatchen gick Djurgårdens tränare Robert Ohlsson ut och kritiserade Skellefteås publik rejält: 

- Publiken skriker så fort en spelare i hemmalaget ramlar  - det gäller att domarna pallar trycket. Det blir ett djävulskt tryck på domarna i nästa match. De måste klara det. Domarna måste se om någon förstärker, sa han då. 

Skellefteås svar: "Se en match på Hovet"

Inför finalserien och under måndagens isträning där detaljer finslipades kom också succémålvakten Joni Ortio och sportchefen Mikael Lindgren att konfronteras med påståendet om att Skellefteås publik är värst:

– Haha, då får de som säger det gå på en match på Hovet, säger Ortio som får medhåll av Lindgren:

– Jag tycker inte det är så. Färjestad har en härlig publik, och framför allt på Hovet tycker jag det är ett magiskt tryck. Men det är ju likadant var man än är, det buas och visslas mot domarna överallt. 

Lindgren fortsätter sedan med att hylla sin publik:

– Våra supportrar är superviktiga och de har skapat ett fantastiskt tryck här i slutspelet. I fredags var det ett galet tryck här inne och vi är så glada över att ha alla dem i ryggen nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag