Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förstavalet: Han väntas ta över som sportchef

Josef Boumedienne.
Foto: OLLE SPORRONG
Tommy Sjödin.
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Under lördagskvällen sparkades Peter Andersson som huvudtränare, och assisterande tränaren Viktor Stråhle.

Enligt Aftonbladet är Josef Boumedienne och Nils Ekman högaktuella för att ta över jobbet som tränare under matchserien mot HV71.

Nu kan SportExpressen avslöja att Boumedienne är Brynäs förstaval som ny sportchef, och att Tommy Sjödin även blivit tillfrågad om att vara med i båset under kvalet.  

Det råder stort kaos i Brynäs IF.

Efter nyheten kom ut, så har endast en bekräftelse kommit. Det är från den tidigare huvudtränaren Peter Andersson, som bekräftade för SportExpressen att han får sparken.

Från föreningens klubbledning har det varit tyst. Även från Josef Boumedienne. 

Nils Ekman valde i ett mycket invecklat svar under SVT:s NHL-sändning under lördagskvällen, där han agerade expertkommentator, att ge ”ingen kommentar” på frågan när programledaren Marie Lehmann ställde frågan i direktsändning.

Boumedienne tilltänkt som ny sportchef

Nuvarande Columbus Blue Jackets-scouten Josef Boumedienne har placerats som ny tränare under kvalet mot HV71 för Brynäs.

SportExpressens källor säger att det finns en anledning till att Boumedienne är tillfrågad om uppdraget.

Han är nämligen klubbens absoluta huvudspår som ny sportchef i klubben och att ersätta Micke Sundlöv, som nyligen tackade nej till en fortsättning, då han erbjöds ett ettårskontrakt, men ville ha två.

Många höjde på ögonbrynen när 43-årige Josef Boumedienne placerades som ny tränare tillsammans med Nils Ekman. Men det finns alltså en anledning till det.

Källor som SportExpressen pratat med säger att ett attraktivt jobb som sportchef finns i potten.

Det handlar mer eller mindre om att rädda laget i de sju matcherna mot HV71, och ett sportchefsjobb finns i potten.

Boumedienne håller just nu på att skaffa sig den akademiska utbildningen som Brynäs kräver av sin nya sportchef, Han pluggar just nu Executive MBA på handels i Stockholm.

– Jag började plugga för några veckor sedan. Det är en Executive MBA som löper över 18 månader. Det är en vecka i skolan med sex-sju veckors mellanrum och självstudier där i mellan så det går bra att kombinera med hockeyjobbet. Jag har alltid gillat att förkovra mig och jag har en begränsad akademisk utbildning eftersom jag spelade professionell hockey från 17 års ålder, sa Boumedienne till hockeynews.se i slutet av februari.

Josef Boumedienne är just nu chefsscout för Columbus.

Tommy Sjödin tillfrågad om jobbet utöver duon

Förutom att Josef Boumedienne och Nils Ekman, så ser Brynäs över möjligheten att även plocka in Tommy Sjödin i båset.

”Sjödda” finns redan i organisationen som J18-tränare.

Om han avser att nappa på erbjudandet är i dagsläget oklart. 

Sjödin har en bakgrund i Brynäs som både assisterande tränare och huvudtränare, och så sent som i november 2018 fick han sparken som huvudtränare, då Magnus Sundquist tog över.

Nu kan han alltså åter snart finnas på Brynäs bänk, om han tackar ja till att vara med den tillfrågade duon.

Även Michael Holmqvist som varit tredjelänk till Peter Andersson och Viktor Stråhle finns med i bilden.