Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förstärker nu – med NHL-meriterad back

Viktor Svedberg. Foto: ANDREW NELLES / BILDBYRÅN
Almen Bibic. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Almen Bibic tvingades kliva av isen efter en otäck tackling i matchen mot Frölunda. Nu väljer Linköping att kalla in NHL-meriterade Viktor Svedberg som förstärkning.

– I och med Almens senaste skada så kände vi behov att skapa ett bättre djup på backsidan, säger Fredrik Emvall till klubbens hemsida. 

Almen Bibic har haft en otursdrabbad inledning på säsongen. Efter att ha drabbades av en hjärnskakning i matchen mot Timrå fick backen en ny smäll direkt i första matchen tillbaka mot Frölunda, och tvingades kliva av isen redan i den första perioden. 

Han har inte kunnat spela sedan dess, och nu väljer Linköping att förstärka truppen med Viktor Svedberg.

– I Viktor får vi en kille som är defensivt stark och som har en imponerande räckvidd. Det är dessutom en kille som tävlar hela tiden och som vi känner kommer passa bra in i vårt lag, säger Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Viktor Svedberg: ”Hört mycket gott om Linköping”

27-årige Svedberg inledde sin karriär för Rögle och Frölunda innan han värvades av Chicago Blackhawks. Där har det sedan dess blivit 30 matcher med NHL-laget och 269 matcher med AHL-laget Rockford Icehogs.

Det nya kontraktet med Linköping är ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till och med den första december.

 – Jag har hört mycket gott om Linköping från mina gamla lagkamrater i Rockford så det ska bli väldigt kul att få uppleva det. Jag ser fram emot att komma i gång så fort som möjligt och börja spela matcher igen, säger Viktor Svedberg. 

 

HÄNG MED: Följ alla SHL-matcher i vår liverapportering här

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!