Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förstärker laget med NHL-meriterad dansk

Foto: Devin Manky/Icon Sportswire via www.i / www.imago-images.de
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Linköping har varit på jakt efter en forward till sin trupp inför starten av försäsongen som drar i gång inom kort.

Nu är han på plats.

Precis som SportExpressen kunde berätta om i veckan så gör man nu klart med dansken Patrick Russell från Edmonton Oilers organisation.

– Det är kul att få komma tillbaka, säger han till klubbens hemsida.

Niklas ”Pajen” Persson gick på sommarlov med två platser kvar att fylla i truppen.

Båda två skulle tillsättas innan laget gick på is.

För ett par veckor sedan landade man Brian Gibbons som en offensiv spets. Men sedan har det varit tyst. Det var i veckans som det tog fart. SportExpressen kunde då berätta att Patrick Russell, som spelade åtta matcher för Edmonton under den senaste säsongen var ett av de absoluta toppnamnen på listan.

Med återsamling i morgon, måndag, så har man nu lyckats landa Russell.

Patrick Russell återvänder till Linköping

För Linköping och Russell så blir det inga nya bekantskaper åt något håll. Russell spelade för LHC som junior, och hade då tränaren Klas Östman som sin J20-tränare. Nu sluts cirkeln för 28-åringen som skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

– Han vet vem jag är, hur jag spelar och hur jag är som person och jag vet vem han är. Jag har haft bra säsonger under honom tidigare, så det känns bra att få testa det igen och se hur det går, säger Patrick Russell till hemsidan.

– Jag tror inte det har ändrats så mycket. Jag har inte spelat så mycket offensivt när jag har varit i NHL, så jag ser fram emot att få ha pucken lite mer och skapa lite mer offensivt. Men fortfarande en hårt jobbande spelare som gillar att tacklas och sådant.