Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förstärker laget med kanadensisk forward

Foto: John Rivera / TT NYHETSBYR¿N
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteå har haft starkt behov av att fylla på truppen.

Idag föll det första av flera förväntade nyförvärv på plats när Adam Mascherin presenterades av klubben.

– Vi tror han kommer hjälpa laget på många sätt och kan ge oss goda chanser till guld, kommenterar Skellefteås General Manager Erik Forssell.

Den 23-årige kanadensaren har spelat i AHL de senaste tre säsongerna. 

Men något NHL-spel har det inte blivit, trots en stark poängskörd. Senaste säsongen snittade han nästan en poäng per match i AHL.

– Jag vill ta med mig min offensiva produktion och ska göra mitt bästa för att bidra med poäng och hjälpa laget vinna matcher. Jag vill skapa mycket lägen på isen men även bidra med lite roliga skämt och god stämning i omklädningsrummet, sådant finner jag viktigt, kommenterar Mascherin.

Han återförenas i Skellefteå med Richard Hugg, som han spelade med i den kanadensiska juniorligan för Kitchener Rangers.

Nu väntar för första gången spel i Europa, och spel i Sverige.

– Det kommer bli en stor omväxling förstås men jag ser fram emot utmaningen, sedan har jag en gammal lagkompis i Rickard Hugg så det ska bli kul att återförenas med honom och förhoppningsvis kan han visa mig runt och så. Jag har i alla fall hört att jag kommer till en stor hockeystad, säger Adam Mascherin.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen, och mer kommer förmodligen att ansluta till Skellefteå inom kort, då man bara har elva forwards på kontrakt, plus Darren Nowick, som dock inte kommer att återvända. SportExpressen kunde i förra veckan avslöja att han kommer att ta i civilt jobb hemma i USA istället och kontraktet kommer därmed att brytas.