Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första orden efter de oväntade uppgifterna

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/JÖNKÖPING. Planen var att Lias Andersson skulle vara kvar i HV71 hela säsongen och få landa efter mycket farande och flängande. 

Nu kan han lämna Jönköping betydligt tidigare. 

– Blir det så att ett datum kommer och det är dags att åka över känner jag mig redo, säger Lias Andersson.

Stor glädje utbröt i Jönköping när det i somras stod klart att Lias Andersson stannar kvar i HV 71 och lånas ut från New York Rangers under hela säsongen. 

Andersson, som blev stor guldhjälte för HV 2017, anlände till Jönköping redan under förra säsongen och gjorde redan då stor succé. 

Men nu verkar det som att frågan kan få en vändning. Tidigare under hösten trejdades Lias Andersson bort från Rangers till Los Angeles Kings. Sedan dess har det varit oklart om NHL-laget kan kalla hem forwarden. 

Nu uttalar sig HV 71:s sportchef Johan Hult i frågan – och menar att LA Kings äger den. 

– Los Angeles har full rätt att aktivera klausulen om att kalla över honom, säger Hult till Jnytt

Efter segern mot Luleå under tisdagskvällen berättade även Lias Andersson hur han känner:

– Svår situation, jag har väl inte haft en säsong på samma ställe på väldigt länge. Saker ändras när man blir trejdad, det var inte planer när man kom in i den här säsongen. Det är klart situationen ser lite annorlunda nu, men jag försöker leva i nu:et även om det är lite tufft ibland. Försöka fokusera varje dag och göra så bra jag kan här hemma.

”Jag tror på mig själv”

Hult har dock ingen aning om när NHL-klubben kommer att göra kalla över honom. 

– Det har jag ingen aning om. Min gissning är att alla där borta också sitter och väntar på att det ska komma ett startdatum för NHL, säger han till Jnytt.

Men redo – det känner sig Andersson, trots att han tycker det är tråkigt att isåfall lämna sin klubb.

– Jo men det tycker jag väl ändå, innan jag blev avstängd och trejden tycker jag att jag startade säsongen väldigt bra. Sen har det varit lite jobbigare mot slutet för mig, hade du frågat mig för tre månader sedan hade det varit en solklart ja, nu är det väl ett ja med tanke på att man kanske inte är så nöjd med sina prestationer på isen. Men jo det är jag, jag tror på mig själv och blir det så att jag åker över dit kommer jag vara fullt redo och fullt inställd på det. 

Lias Andersson har stått för sex poäng under tio SHL–matcher den här säsongen. 

– Det är kul att de vill ha över mig, jag behöver bara landa någonstans i något lag. Hitta någon form av vardag, det har inte vart så mycket av det på det senaste. Jag vill bara spela hockey, sen om det blir här eller där borta, det får framtiden säga.