Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Forsbergs hyllning till talangen Grundström

Foto: Jonas Forsberg

GÖTEBORG. Ett slöstartat och uddlöst Modo åkte på stryk igen - och är fast förankrat i botten.

Spelplanen sprack direkt. Nu måste vändningen komma.

– Läget är hur tufft som helst, säger tränaren Anders Forsberg.

– Det är nu eller aldrig, säger backen Oscar Hedman.

Modo hade inför matchen pratat om att verkligen vara på tårna och vara med från start. Efter endast 1.32 gjorde Andreas Johnson 1-0 till Frölunda.

– Vi var inte med alls. Vi vaknade först i tredje perioden. Då var det för sent. Vi måste prata om varför vi inte gör som vi har sagt, suckar Oscar Hedman.

28-åringen tycker att laget inte orkar ända in i kaklet i matcherna.

– Det gäller att kunna spela i 60 minuter. Vi har lett många matcher, men tappat.

"En stentuff situation"

Anders Forsberg är framför allt väldigt besviken med en period i matchen.

– Vi var alldeles för dåliga i andra. Vi kan inte ge ett så bra och spelskickligt lag som Frölunda så stora ytor. Det räcker inte. I första och tredje var vi godkända. Men jag är oerhört missnöjd med andra perioden, säger Modos huvudtränare.

Krisen i den klassiska Örnsköldsviksklubben blir allt djupare.

– Situationen är stentuff. Vi laddar för varje match som om det vore en SM-final. Det blir slitigt att hela tiden ladda om och inte vinna. Men det har blivit naturligt att leva med det här, säger Forsberg.

Talangen ser för bra ut

Trots den nya tunga förlusten såg han en ljusglimt med tisdagsmatchen i Scandinavium: supertalangen Carl Grundström, som nyligen fyllde 17 år.

– Han ser alldeles för bra ut för att vi ska få ha kvar honom under en längre tid. Han har väldigt mycket talang. Det är sällan man ser en spelare som kan spela mer kanadensiskt än kanadensarna själva, säger tränaren, som meddelar att Donald Brashear återvänder 16 januari.

Modo har nu fyra poäng upp till nästjumbon Brynäs och sex poäng upp till Leksand på placeringen ovanför. Härnäst väntar serieledande Skellefteå på hemmais den tredje januari.

– Nu finns det inget annat än att vända på det här. Vi måste börja plocka trepoängare. Det är på liv och död varje kväll, säger Oscar Hedman.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!