Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg bakom galna vändningen

Foto: C More
Foto: C More
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. Fyra raka förluster. Men Fredrik Forsberg ledde under lördagen HV71 till första vinsten för säsongen. 

Med brorsan Filip på läktaren.

– Man får passa på när han är här, det är jäkligt kul, säger Fredrik Forsberg efter matchen.

– Att ta steget till HV tror jag är helt rätt när de verkligen tror på honom, säger Filip Forsberg.

Det var andra perioden som HV71 förstod allvaret och tog sig ikapp Oskarshamn, där nyförvärvet Fredrik Forsberg stod för två mål.

HV71 hade minst sagt press på sig inför smålandsderbyt mot Oskarshamn, efter fyra raka förluster i inledningen.

Och det syntes när de kom ut.

Hemmalaget inledde med intensitet, fart och parkerade nästan i anfallszon... men de tog inte vara på sina chanser.

Det gjorde däremot Oskarshamn.

– Vi hade vår gameplan, vi sa att vi skulle komma ut hårt som vi alltid gör på hemmaplan och sen att de gör två mål på tre skott... det är fruktansvärt tufft mentalt när vi har allt som vi har i ryggsäcken sen innan och gå in i paus med 2-0 i baken men jag tycker ändå vi går ihop och vänder det, det är otroligt starkt, säger Eric Martinsson efter matchen.

Markus Modigs både inledde läget och var den som avslutade in i mål för att ge ledningen till gästerna efter lite mer än 11 minuter.

Det skulle bli tuffare också, bara 19 sekunder senare drabbades Anton Wedin av en utvisning och Oskarshamn gavs chansen att utöka sin ledning.

Vilket de även gjorde när Jonas Gunnarsson gick bort sig i sidledsförflyttningen och Kim Rosdahls avslut hittade in i mål.

Effektivitet blev nyckelordet i första perioden, då Oskarshamn bara hade sex skott mot HV71s 14 stycken.

HV71 kom ikapp i tredje

Period två fick vi se hela fyra mål och det var HV71 som gick vinnande ur.

Fredrik Forsberg inledde målskyttet i powerplay fyra minuter in, men glädjen blev kort. Tre minuter senare gjorde HV71 bort sig i egen zon när de glömde pucken i uppspelet och Markus Modigs kunde pricka in sitt andra mål för kvällen.

När det närmade sig periodvila slog HV71 till, inte en utan två gånger.

Först var det Linus Fröberg som med en fin soloåkning överlistade Williamsson, och minuten senare Fredrik Forsberg (igen!).

På läktaren satt brorsan Filip Forsberg, till vardags i Nashville Predators, och kollade på.

– Det är inte så ofta han kan se mina matcher live, han kan se dem på tv eller följa de så man får passa på när han är här, det är jäkligt kul, säger Fredrik Forsberg om det.

Blir det lite extra speciellt att se honom?

– Det är klart, man har ju sett alla matcher när vi växt upp sen vi va små grabbar så vi har följt varandra hela vägen. Det är jätteroligt att han är här på den här nivån. Han har jobbat hårt och förtjänat chansen och nu tar han vara på den också, det är roligt, berättar Filip.

Brorsan på läktaren: ”Med facit i hand kan man inte säga något annat”

Fredrik Forsberg är ny i HV71 från Karlskoga, där han förra säsongen fick in 53 poäng på 52 matcher och gjorde det väldigt bra.

– Jag tror det kommer gå bra på den här nivån, han har tagit sin tid om man ska säga så… varit i Leksand och gått upp och ner där med lite skador. Sen i Karlskoga har det gått fantastiskt bra så han tog väl egentligen ett steg tillbaka för att kunna växla up ordentligt i Karlskoga.

Filip Forsberg fortsätter:

– Det tycker jag var helt rätt och med facit i hand kan man inte säga något annat heller, att ta steget till HV tror jag är helt rätt när de verkligen tror på honom och ger chansen att spela, framför allt i powerplay får han förtroende där och han betalar tillbaka i dag i alla fall.

Efter matchen fick Fredrik samma fråga, och svaret var likadant:

– Det kände jag, då när jag blev utlånad till Karlskoga i en halv säsong och det funkade bra på isen och utanför var det helt magiskt med, så det var knappt något svårt beslut att ta två år där, det var verkligen det jag ville när jag åkte därifrån med den gruppen och en sån liten förening i Karlskoga, som är familjärt och en fantastisk klubb med alla spelare och alla ledare. Jag är otroligt stolt över de 2,5 åren och att nu ta ett steg uppåt.

Matchen slutade 6-3 efter mål från Filip Sandberg, Eric Martinsson och Simon Önerud i tredje.