Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre NHL-spelarens val – nobbar Sverige

Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Dennis Rasmussen har sökt efter en ny arbetsgivare sedan förra säsongen tog slut. 

Nu berättar agenten Aljosa Pilko att svensken väljer att fortsätta sin karriär i KHL. 

Dennis Rasmussen, 30, har sedan sex år tillbaka spelat utomlands i USA och Ryssland förutom ett kort gästspel i Växjö säsongen 2017-2018, som slutade med att Lakers vann SM-guld. 

Efter framgången med den småländska klubben ställde Rasmussen in siktet på KHL och under två raka säsonger har han tillhört Metallurg Magnitogorsk där han varit en av klubbens bästa poängplockare med 81 pinnar på 115 matcher. 

Enligt agenten Aljosa Pilko kommer den tidigare Anaheim- och Chicagospelaren spendera ytterligare tid i den liga som brukar anses vara världens bästa efter NHL. 

Trots att svenska klubbar ryckt i honom.

För en knapp månad sedan kunde SportExpressen nämligen berätta att Rögle förberett ett lukrativt kontrakt till Rasmussen, som dock nobbade erbjudandet. Anledningen då uppgavs vara att 30-åringen fortfarande hoppades på förslag från KHL vilket han nu fått. 

Det är fortfarande oklart vilken klubb som säkrat Rasmussens rättigheter.

https://twitter.com/PlayersAgentTM/status/1318934920761208834