Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Formen håller i sig – Linköping vann igen

Publicerad

Linköping visar fin form i SHL.

På torsdagskvällen kom ytterligare en trepoängare när LHC besegrade Mora på hemmais. 

Samtidigt som Linköping fick med sig tre poäng föll HV 71 hemma mot Frölunda. I och med det passerar Linköping HV i tabellen och går därmed upp på sjätte plats i en något haltande SHL-tabell - en plats som innebär en direktplats till kvartsfinalerna när slutspelet drar i gång i vår.  

Mot Mora tog LHC kommandot direkt. Nick Sörensen och Andrew Gordon såg till att hemmalaget gick till pausvila med en stabil 2-0 ledning efter den första perioden. 

I inledningen av den andra gjorde ökade Jimmy Andersson på till 3-0 - och då var uppförsbacken för Mora brant. Trots att Andrew Rowe reducerade till 3-1 efter halva matchen kom aldrig gästerna från Dalarna i närheten av att få med sig några poäng hem från Östergötland. 

I stället kunde Mathis Olimb skjuta 4-1 i tom målbur till LHC. Matchen slutade 4-1, och Mora flåsas nu i nacken av ett pånyttfött Rögle BK i botten av tabellen. Rögle vann hemma mot Brynäs med 3-2 och har nu spelat ihop 34 poäng, två färre än Mora precis över strecket. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag