Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förlänger och skriver ett långtidskontrakt

Klas Östman.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
LHC slog Timrå på torsdagskvällen.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Han har stabiliserat Linköpings position i SHL.

Nu förlänger tränaren Klas Östman sitt kontrakt med ”Cluben”.

– Vi är väldigt glada över att vi redan nu har kommit överens om en förlängning över de närmsta tre åren, säger Niklas Persson.

Klas Östman kom tillbaka till Sverige och Linköping för drygt ett år sedan. Detta efter en sejour i Schweiz.

Därefter har han i år, från posten som huvudtränare i LHC, varit med och tagit laget till en stabilare position i högsta serien.

Nu står det också klart att han förblir ”Cluben” trogen även de kommande tre säsongerna. Detta då klubben nu meddelat att han skrivit på ett kontrakt över säsongen 2024/2025.

– Jag är jättehedrad över att få förtroendet att fortsätta leda föreningens SHL-lag. Jag tycker att vi har påbörjat något intressant, som vi ska fortsätta utveckla över tid. Det finns en positiv känsla i föreningen och en anda att man vill skapa ett nytt LHC och det går hand i hand med det som jag känner att jag vill tillföra, säger Östman själv i ett pressmeddelande.

Även LHC:s sportchef Nikas ”Pajen” Persson är glad över att få ha Östman kvar som ansvarig tränare för klubbens herrlag.

– Klas är en väldigt uppskattad tränare och ledare av alla i organisationen. Vi är väldigt glada över att vi redan nu har kommit överens om en förlängning över de närmsta tre åren. Klas har under sitt första år som huvudtränare visat att han är en kompetent ledare och coach. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete, säger Persson.

LHC ligger för närvarande på elfte plats i SHL-tabellen med 56 inspelade poäng. Därmed har de nio poäng ned till negativt kval och slåss med Brynäs om den sista play in-platsen.

Ur arkivet: Östman om nya rollen i LHC