Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Förlängde kontraktet på isen – blev hjälte

Publicerad

Först förlängde han sitt kontrakt.

Sen gjorde han mål.

Adam Pettersson var i fokus när Skellefteå slog Örebro med 2-0 – och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.

– Klart att det vart speciellt, säger han till C More.

Skellefteå hade förlorat fyra raka matcher i SHL inför kvällens hemmamatch mot Örebro.

Då kom vändningen som västerbottningarna väntat på.

Jublet i Skellefteå kraft arena kom redan innan nedsläpp då Adam Pettersson åkte ut på isen för att skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Ett kontrakt som innebär att han stannar i Skellefteå i ytterligare två säsonger.

Och som av en händelse var det också Pettersson som spräckte målnollan på Örebros målvakt Eero Kilpeläinen. Detta efter en märklig situation där gästerna endast hade tre spelare på isen och Pettersson skickat in 1-0.

– Jag fick en bra passning och det var inget märkvärdigt skott, men skönt att den gick in. Det är alltid roligt att göra mål, säger Pettersson till C More.

Skellefteå bröt sviten mot Örebro

Angående att först skriva nytt kontrakt framför fansen för att sen göra mål:

– Det är klart att det var speciellt.

I den andra perioden höll sig Oscar Möller framme i powerplay och ökade på ledningen med sitt 14:e mål för säsongen.

Örebro tryckte på för en reducering, men Skellefteå släppte aldrig in närkingarna och höll nollan matchen ut. 

Något som gjorde Bert Robertsson glad efter matchen:

– Vårt boxplay och powerplay är en jättefaktor. Vi är väldigt fokuserade och jag tycker våra utvisningar är ett resultat av att vi fortsätter försöka hålla tag i matchen. Jag tror matcherna kommer se ut så här framöver, det är en fruktansvärt tajt serie. Det är bäddat för ett härligt slut på säsongen.

Tränarens kritik: "Tappar konceptet totalt"

Efter matchen var Örebros tränare inte alls nöjd med matchen - eller domarnas insats...

– Vi har bra energi i första perioden, men i andra tar de över. Vårt powerplay fungerar inte överhuvudtaget, säger han i C More och fortsätter:

– Det blir en helt sönderryckt match då domarna tappar konceptet totalt vid många utvisningar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag