Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förklaringen till drömmålet: ”Jag bestämde mig aldrig”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgårdens juniorer gav hemmalaget en drömstart på Hovet – men en av Skellefteås mest rutinerade spelare avgjorde matchen.

Jimmie Ericsson, 38, blev hjälte på i den första semifinalen efter "Foppa-avgörandet" på övertid.

– Jag bestämde mig nog aldrig för att göra en sån variant, den bara blev så, säger Ericsson.

Det var inte många som trodde att Skellefteå skulle ha en chans att vinna den första semifinalen efter spelet i första perioden.

Djurgården skaffade sig en 2–0-ledning och juniorerna i hemmalaget flög fram. Jonathan Davidsson gjorde det andra målet i första perioden och Skellefteå var illa ute.

– Vi vill komma ut och styra och bestämma på Hovet på samma sätt som hemma i Skellefteå Kraft arena men det gjorde vi inte nu, verkligen inte, säger Jimmie Ericsson.

Han sköt nytt liv i matchen med sitt 1–2-mål och det vände på steken rejält för gästerna.

Möller nära bli hjälte

Djurgårdens spelövertag avtog och Oscar Möller såg ut att bli stor hjälte med sitt 2-3-mål med mindre än fem minuter kvar.

Linus Hultström kvitterade dock och det tvingade fram förlängningen i den första semifinalen.

Jimmie Ericssons avgörande kom i slutet av den första övertidsperioden.

– Jag fick varva upp med bra fart och spela "give and go" men Bud (Holloway) och Adam Pettersson. Jag hade som sagt bra hastighet och kunde gå mellan backarna och när jag kom fram till målet så hade jag inte så många andra alternativ, säger Ericsson och syftar på sin Foppa-dragning.

"Först till fyra som gäller"

– Jag bestämde mig nog aldrig för att göra en sån utan det blev bara så. Skridskorna stod åt ena hållet och då kunde jag bara lägga över pucken på backhand egentligen och jag hann väl inte fundera så mycket, säger Ericsson.

Skellefteå lyckades vända ned negativa starten på matchen till en tung seger direkt i matchserien som tog hemmaplansfördelen från Djurgården direkt.

– Det är svårt att säga nu hur mycket den här segern egentligen betyder. Vi vill ju vinna alla matcher och det är först till fyra segrar som gäller. Sen om vi vinner fyra sista matcherna eller inte spelar mindre roll för mig egentligen. Nu vann vi den här och ska försöka åka hem och komma ut bättre i den matchen än vad vi gjorde nu, säger Ericsson som fick sista ordet i kampen med Djurgårdens juniorer.

– Även om jag älskar hockey ser jag inte så mycket på tv men i kvartsfinalen mot Linköping såg jag faktiskt dom spela en del och dom har en väldigt bra fart och är duktiga i offensiv zon. En grym speed, säger Jimmie Ericsson.