Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fördes till akuten – drabbad av hjärtfel

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Lukas Zetterberg, 22, fördes till akuten efter mötet med Modo i går.

Där konstaterades att den utlånade Brynäs-spelaren drabbats av förmaksflimmer i hjärtat.

Zetterberg sjukskrivs nu i fyra veckor.

– Det absolut viktigaste nu är att Lukas mår bra och blir bättre, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Det var under gårdagens möte som Västerås tidigare skyttekung Lukas Zetterberg – numera inlånad från Brynäs – tvingades avbryta mötet med Modo i andra perioden. Efteråt fördes han till akuten på sjukhuset i Örnsköldsvik.

– Han kollar en grej. Vi får se hur det slutar. Jag vet inte mer än det. Han skulle göra några tester, sedan tar vi det därifrån, sa VIK:s sportchef Patrik Zetterberg till VLT efter matchen.

Nu rapporterar Brynäs och Västerås på sina hemsidor att Zetterberg undersöktes av läkare under natten på sjukhuset. Där har det konstaterats att 22-åringen har drabbats av förmaksflimmer i hjärtat.

– Lukas kände att hjärtat slog oregelbundet och valde att kliva av. Han genomgick flera undersökningar på sjukhuset i Örnsköldsvik och de kunde konstatera att han drabbats av förmaksflimmer, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.

Lukas Zetterberg sjukskrivs efter hjärtfel

– De sövde ner honom och gjorde en elkonvertering för att få tillbaka hjärtat i normal takt, vilket lyckades direkt. Allt har gått bra och alla värden är bra nu. Det är ingen hjärtmuskelinflammation, fortsätter Zetterberg.

22-åringen blev nu sjukskriven i fyra veckor och kommer under tiden att undersökas av både Västerås och Brynäs läkarteam.

– Lukas är vår spelare och vi värnar om honom som människa. Vi har en bra dialog med Västerås hur vi ska ta detta framåt och det absolut viktigaste nu är att Lukas mår bra och blir bättre. När något sånt här händer kommer hockeyn i andra hand, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv.

Zetterberg blev skyttekung i Västerås i fjol, gick till Brynäs efter säsongen men lånades tillbaka till Västerås för en vecka sedan. Sedan dess har han gjort tre mål på tre matcher.

– Vi räknar inte med något spel närmaste månaden. När något sånt här händer känns hockeyn sekundär, då är hälsan nummer ett, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.