Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

För dålig för Oskarshamn – nu är han klar för Mora

Foto: BILDBYRÅN

David Goodwin ansågs vara för dålig för Oskarshamn och ombads hitta en ny klubb. 

Det har han nu gjort, i Mora IK. 

För drygt tre månader sedan meddelade SHL-nykomlingen IK Oskarshamn att de hade gjort klart med den 27-åriga amerikanska centern David Goodwin. Ett nyförvärv de var stolta över att presentera. 

- Vi får i David in en smart och hårt jobbande spelare med bra fart. Kontraktet är på ett år och han ansluter till laget när vi går på is runt 1 augusti, sa klubbens sportchef Daniel Stolt då. 

Goodwin tvingades lämna efter bara tre veckor

Men Goodwin hann bara vara i Oskarshamn i tre veckor innan klubben meddelade att han uppmanades söka efter en ny klubbadress. 

- Det ser självklart inte snyggt ut, jag förstår om det höjs kritiska röster. Jag är också kritisk själv. Det är inte bra att vi tvingas göra detta, men jag ser det hellre som att det är bättre att vi agerar, än att vi inte gör det. Han var inte var tillräckligt bra, sett till vad vi förväntade oss, sa Daniel Stolt då. 

Oskarshamn meddelade samtidigt att ett annat nyförvärv, Jake Newton, kunde se sig om efter en ny klubb. Klubbens agerande fick hård kritik av SportExpressens krönikör Sanny Lindström. 

”Att Oskarshamn redan nu tvingas sparka, ja det är exakt vad man gör, David Goodwin och Jake Newton efter några veckor på is är ett direkt underkännande till Daniel Stolts arbete”, skriver Lindström

IKO-floppen David Goodwin är klar för Mora

Nu har i alla fall Goodwin hittat en ny klubb och han kommer inte att lämna Sverige. Goodwin är klar för Mora IK som inför den här säsongen åkte ur SHL. 

- Det är en smart center som spelat i SAIPA de två senaste säsongerna och som vi haft ögonen på via våra kontakter i Finland. När Oskarshamn släppte honom såg vi vår chans att förstärka vår trupp ytterligare, säger sportchef Peter Iversen till klubbens hemsida

https://twitter.com/Mora_IK/status/1166753935333515264