Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Foppas” fina gest – efter tragiska olyckan

Foto: Pernilla Borgström
Foto: Pernilla Borgström
Foto: Pernilla Borgström
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Hans golfspel var enligt Peter Forsberg själv bara ”sådär”, men vad gjorde det.

Tillsammans med ett hundratal andra, bland dem både före detta och aktiva NHL-spelare, samlade Foppa in drygt 250 000 kronor till skadade hockeyspelaren Tobias Forsberg i Leksand.

– Det blev en superkväll för Tobias och det är allt som räknas, säger Foppa.

Golftävlingen på hans Veckefjärdens Golf Club hemma i Örnsköldsvik blev en jättesuccé.

Välgörenhetstävlingen, som arrangerades av hockeyagenturen 4sports, där Foppa är delägare numera spelades i strålande sommarväder och gav en bra summa pengar till Tobias Forsbergs Insamlingsstiftelse.

– Tobias är jätteglad, rörd och tacksam för resultatet av den här dagen, berättar Foppas agentkollega Michael Reander, som tillsammans med Tobias bror Johan Forsberg startat insamlingsstiftelsen.

Alla inblandade var under fredagskvällen jättenöjda med utfallet efter tävlingen.

– Alla verkar mycket positiva och nöjda och vill göra om detta nästa år, säger Reander.

Aktions hölls med skänkta prylar

Bland spelarna som ställde upp fanns förutom Foppa också Modo-kollegan Markus Näslund och några av dagens svenska hockeystjärnor i NHL, som Victor Hedman (Tampa Bay), Rickard Rakell (Anaheim Ducks), Oskar Sundqvist (St. Louis) och Anders Nilsson (Ottawa Senators).

Anders Nilsson ingick för övrigt i det vinnande laget.

Förutom spelavgifter och sponsorbidrag hölls också en auktion med skänkta prylar och priser, som inbringade pengar till stiftelsen.

– Det var en grym dag på vackra Veckefjärden, säger Michael Johansson, som också ingår i staben av agenter hos 4sports Hockey AG.

För Foppa, som befinner sig på sommarsemester med familjen hemma i Övik, blev det ingen topplats i prislistan.

”Spelade sådär”

– Jag spelade väl så där. Det räckte inte till plats bland de tio bästa för vårt lag, men det blev en superdag och kväll för Tobias och det är allt som räknas, säger Foppa.

Tobias Forsberg kunde själv inte närvara. Han skadade sig i en hockeymatch med Leksand i Tegera Arena den 26 december förra året och drabbades av en svår nackskada, som gjort honom delvis förlamad och rullstolsbunden.

Hans olycka har blivit stort uppmärksammad och engagerat hockey-Sverige.

– Jag är väldigt glad över att vi med kort varsel lyckats få till den här tävlingen och att så många både inom och utanför hockeyn ställde upp. Intäkterna går till ett viktigt ändamål, säger Foppa.