Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Foppa" om kritiken: "Rör mig inte i ryggen"

Peter Forsberg och Donald Brashear under tiden i Philadelphia Flyers.
Foto: Bildbyrån

LOS ANGELES. Modo har värvat NHL:s legendariske slagskämpe Donald Brashear, 42, vilket kritiserats av bland annat Expressens Magnus Nyström.

Men klubbens assisterande general manager, Peter Forsberg, bryr sig inte.

- De får kritisera oss hur mycket de vill, det rör mig inte i ryggen. Det är ju inte längre kännbara straff för att sänka någon i den här ligan, säger Foppa till SportExpressen.

Peter Forsberg befinner sig på semester med familjen i USA och är medveten om kritiken över värvningen.

När SportExpressen.se får tag på Foppa i natt, svensk tid, säger han så här om kritiken.

- Visst, jag skulle absolut ha velat haft Brashear när han var tjugo år gammal, men då var han på topp och inte tillgänglig. Men vi behöver lite muskler, då vi har många juniorer i laget och många småväxta spelare. Så jag tror att han kan göra nytta även om vi inte förväntar oss att han ska göra en massa mål.

Tog du kontakt med honom när du var i Toronto härom veckan och blev invald i hockeyns Hall of fame?

- Nej, jag hade gjort det innan dess. Jag visste att han håller i gång fortfarande och spelar hockey.

Hur sugen var han att komma?

- Han var absolut sugen att få chansen att komma över till Europa och spela. Han har varit på is fem-sex gånger i veckan i höst och jag känner ju honom lite från tiden tillsammans i Philadelphia Flyers, så jag vet att han är en bra kille.

"Har ett jättelitet lag"

Vad kan han tillföra Modo?

- Det måste bli jobbigare att möta oss. Vi har ett jättelitet lag och flera av våra bästa spelare har åkt på hjärnskakningar och andra smällar i höst utan att någon motståndare blivit avstängd. Vi behöver lite mer muskler, helt enkelt.

- Sedan kan det vara bra för våra juniorer att lära sig av de som varit med i NHL ett tag. Hur man förbereder sig och är i ett lag.

Du har sagt att ingen ska göra ”chicken dance” utanför Modos bås i fortsättningen?

- Ja, jag tycker det är fel när motståndare tar sig såna friheter och sedan något byte senare hoppar in en tackling mot en av våra spelare. Jag vill inte ha sånt. Vi har inte råd att tappa fler spelare med hjärnskakningar. Vi måste ha någon som hjälper våra spelare att få slut på det.

Känner du att ni nått en slags smärtgräns?

- Ja, vi tror att Brashear kan höja nivån på de övriga i laget. Att de vågar spela ut ännu mer. Han kommer inte att spela tjugofem minuter match, men han kommer att finnas där.

Kommer det fler förstärkningar?

- Inte omöjligt.