Markus Näslund slutar efter Röglematchen på lördag - och Peter Forsberg har troligen redan gjort sin sista match. Foto: Nils Petter Nilsson
Markus Näslund slutar efter Röglematchen på lördag - och Peter Forsberg har troligen redan gjort sin sista match. Foto: Nils Petter Nilsson

Foppa: "Det kan ha varit min sista match"

Publicerad
Uppdaterad
SÖDERTÄLJE. Markus Näslund lägger av - och Peter Forsberg kan ha gjort sin sista match i karriären.
Efter slutspelsmissen och det fullbordade fiaskot i Södertälje säger Foppa med tomhet i blicken:
- Tror inte det blir någon fortsättning. Jag bidrar inte med någonting.
När Luleå besegrade Rögle på övertid i Ängelholm en kvart efter Modos förlust i Södertälje stod det klart att Modos stjärnbygge missar vårens slutspel.
I samma stund tog två superstjärnor troligen farväl till svensk ishockey.

Foppa: "Var inte bra nog"

Peter Forsberg låg bakom mycket i Modos slutforcering mot Södertälje - men en fiaskoartad slutspelsmiss var inget han hade önskat sig.
Nu kan han ha missat sin sista chans att vinna SM-guld.
Han dömer ut sin egen insats - och förklarar att fortsatt spel i framtiden är högst osäkert.
- Kan vi inte slå Södertälje som inte har någonting att spela för så får vi skylla oss själva. Vi har spelat dåligt sista matcherna. Vi var inte bra nog. Vi har spelat bra mot de bättre lagen men kasst mot de sämre. Det håller inte.

"Kanske min sista match"

Hur ser du på en fortsättning?
- Jag ser ingen fortsättning på den här säsongen eller över huvud taget. Jag har inte någonstans att göra. Det här var kanske min sista match.
- Jag är inte nöjd med vad jag har presterat. Tror inte det blir någon fortsättning. Det här var eventuellt min allra sista match. Vi får se vad som händer. Jag får berätta mer senare, det känns surt, säger Foppa, som inte kommer att spela mot Rögle på lördag.
Så det här var sista Foppa-matchen?
- Ja, det är inte omöjligt. Jag tycker inte att jag tillför någonting.

Näslund: "Definitivt slut"

Markus Näslund berättade direkt efter slutsignalen att Rögle på lördag blir hans sista match i Modo.
- Ja, det är definitivt slut, säger Näslund.
Oavgjort mot Skellefteå (2-2) och förlust mot Södertälje i går (2-3) blev nådastöden när Luleå vann på övertid i Ängelholm.
- Vi hade chansen men vi lyckades inte göra det. Det var upp till oss. Vi vet vad som stod på spel men ändå ser det ut som det gör. Känns för jäkligt, säger Näslund.
Hur går dina tankar just nu?
- Man är besviken, det är alltid en tomhet när det blir så här. Jag tycker själv att den här gruppen kan prestera så pass mycket bättre. De andra resultaten gick vår väg här i dag så med en vinst kunde det sett annorlunda ut.
Varför fungerar det inte mot Södertälje?
- Nä, jag vet faktiskt inte. Vi får skylla oss lite själva.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag